durere-de-cap.jpg

Nu există persoană care să nu fi suferit vreodată de o durere de cap. Durerea de cap sau cefaleea poate fi resimțită ca o durere ascuțită, o jenă sau o durere pulsatilă localizată pe una sau pe ambele părți ale capului.

Primul impuls, desigur, este acela de a lua un analgezic, însă acelaşi efect al medicaţiei îl pot avea şi alte metode, precum cele naturiste. Un medicament natural excelent, recomandat de specialiști, mai jos.

Sucul de cartofi poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap datorită conținutului său bogat în vitamine și minerale. Cartofii reprezintă o sursă excelentă de vitamina B6, care joacă un rol crucial în funcția neurotransmițătorilor și poate ajuta la stabilizarea dispoziției și la reducerea frecvenței durerilor de cap. Mai mult, conținutul ridicat de apă din sucul de cartofi poate ajuta la hidratare, care este o ameliorare majoră a durerilor de cap.

Deși dovezile științifice care leagă în mod specific sucul de cartofi de ameliorarea durerilor de cap sunt limitate, combinația dintre beneficiile sale nutriționale și proprietățile de hidratare oferă o explicație credibilă pentru eficacitatea sa.

Elimină durerea de cap în mod natural. Nu mai ai nevoie de medicamente! Ce trebuie să faci

În cazul sindromului intestinului iritabil (IBS). Sucul de cartofi poate oferi o ameliorare datorită proprietăților sale calmante. Cartofii cruzi conțin compuși precum amidonul și enzimele care pot ajuta la calmarea tractului digestiv.

În cazul gastritei. Natura alcalină a sucului de cartofi și proprietățile sale calmante îl transformă într-un real remediu pentru gastrită. În plus, vitaminele și mineralele din sucul de cartofi, inclusiv vitamina C și potasiul, contribuie la sănătatea generală a sistemului digestiv și pot sprijini vindecarea mucoasei stomacului.

Sucul de cartofi tratează ulcerul şi durerile de stomac

Sucul de cartofi are un pH alcalin, ceea ce poate ajuta la echilibrarea pH-ului organismului. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele care suferă de aciditate sau reflux gastroesofagian, deoarece poate contribui la reducerea simptomelor acestor afecțiuni.

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro