laptop.jpg
Olimpiada Internațională de Programare BalaTech s-a desfășurat, în acest an, în data de 19 februarie 2022 și a găzduit aproximativ 52 000 de participanți din 57 de state ale lumii. Concurenții și-au demonstrat abilitățile din programare în lupta pentru premiul bănesc de 10 000 de dolari, dar și pentru alte premii consistente. Printre învingători se regăsesc și participanți din Republica Moldova.

BelaTech oferă copiilor și tinerilor posibilitatea de a învăța programarea într-un mod interactiv și distractiv, utilizând jocurile. În total, sunt 10 module de învățare cu 175 de sarcini bazate pe provocări pe care utilizatorii le pot studia și se pot juca gratuit. Pentru sarcinile completate, utilizatorii au primit puncte pentru a debloca următoarele nivele din joc și pentru a continua aventura de a învăța programarea.

„Noi creștem generații care sunt înflăcărate să creeze o lume nouă și să gândească diferit. Ei vor crea produse inovative pentru prosperitatea omenirii”, afirmă CEO-ul platformei, Sanjar Mamatov.

Concursul s-a desfășurat în format online și a fost inițiat pentru studenții și elevii din Comunitatea Statelor Independente (CSI), însă la olimpiadă au participat toți doritorii din întreaga lume.

În total au fost premiați 187 de participanți din zece țări, printre care: Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Rusia, Ucraina, Singapor și Moldova.

Premianții din Republica Moldova sunt:
# Pavel Mitrofanschi;
# Octavian Sîcev;
# Petru Ceban;
# Ivan Eni.

Lista tuturor câștigătorilor o puteți accesa AICI!

BalaTech este o platformă educațională multilingvă, care oferă copiilor și tinerilor posibilitatea de a învăța programarea într-un mod interactiv și distractiv, utilizând jocurile.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare este co-organizatorul olimpiadei.

Sursă foto: depositphotos.com

 

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Preluat de la: diez.md