mastercard1.jpg
Cardurile fără contact sunt carduri de înaltă tehnologie care implică o tehnologie inovatoare. Mulțumită celor din urmă, o persoană poate plăti pentru achiziții în câteva secunde. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să atașați produsul din plastic la afișarea unui dispozitiv special instalat pe terminalul de plată sau casa de marcat.


Avantajele utilizării unui card fără contact

Avantajele Mastercard-urilor, care folosesc tehnologia PayPass, includ următoarele puncte:

  • Ușurință în utilizare. Când o persoană plătește pentru achiziții, tot ce trebuie să facă este să atașeze cardul la terminal. Literalmente 2 secunde și achiziția este plătită. Nu este necesară înmânarea cardului de plastic către casierie;
  • economisind timp. Dacă comparați durata calculului cu un card obișnuit și fără contact, în primul caz, se petrece cu 40% mai mult timp;
  • Securitate. Proprietarul efectuează calculul independent. Dacă valoarea plății este mai mare, atunci el introduce codul PIN sau își pune semnătura. Și aceasta este siguranța și protecția clientului;
  • Versatilitate. Cardurile fără contact arată la fel ca cele obișnuite. Există un modul cip și o bandă magnetică. Prin urmare, proprietarul îl poate folosi în terminalele de plată. Și aici nu contează dacă aceste terminale acceptă tipuri de plăți fără contact.

 

Plata cardurilor fără contact

Astfel de carduri sunt utilizate în metrou, iar în viitor va lansa posibilitatea de a plăti pentru călătorii în alte vehicule. Cardul vă va ajuta să plătiți rapid în orice terminal pentru produsele cumpărate. Astăzi, această tehnologie este folosită în 5 milioane de terminale de plată situate în întreaga lume.

Cele mai multe puncte, servicii care vă permit să plătiți fără numerar, pot deja să acceptați și să efectuați plăți fără contact. Anul trecut au fost aproximativ 88 de mii (în Ucraina). Cum să înțeleg dacă terminalul POS poate efectua operațiuni fără contact? Trebuie să aibă o notă specială.

Cel mai adesea, un card fără contact este utilizat în unitățile unde există un flux mare de persoane și cumpărăturile sunt făcute pentru o cantitate mică. Acestea pot fi supermarketuri, magazine chimice de uz casnic, produse cosmetice, lanțuri de fast-food etc.

Preluat de la: diez.md