000_1PR6DK-scaled.jpg
Ambasada Republicii Moldova în Italia anunță că autoritățile italiene au emis un nou decret care se referă la intrarea cetățenilor străini în țară. Conform acestuia, începând cu data de 10 august și până în data de 7 septembrie rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat mai multe țări, inclusiv Republica Moldova.

Totodată, din data aplicării noilor prevederi, va fi permisă transportatorilor de mărfuri, chiar dacă în ultimile 14 zile au vizitat țările menționate, intrarea pe teritoriul Italiei.

Celelalte categorii de persoane exceptate de la restricții de călătorie în Republica Italiană, chiar dacă în ultimile 14 zile au vizitat țările menționate mai sus, sunt:
1. cetățenii statelor Uniunii Europene, ai statelor Acordului Schengen, ai Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ai Andorrei, ai Principatului Monaco, ai Republicii San Marino și ai Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în Italia prin completarea unei declarații și cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;
2. membrii familiilor cetățenilor statelor UE, ai statelor părți la Acordul Schengen, ai Regatului Unit, ai Andorrei, ai Monaco, ai San Marino și ai Vatican, care au reședința în Italia (soți, concubini, parteneri de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani, ascendenți dependenți), la fel cu completarea unei declarații de respectare obligatorie a carantinei de 14 zile;
3. echipaje și personalul mijloacelor de transport;
4. funcționarii și agenții, oricum ar fi numiți, ai Uniunii Europene sau ai organizațiilor internaționale, ai agenților diplomatici, ai personalului administrativ și tehnic al misiunilor diplomatice, funcționarii și angajații consulari, personal militar, italian și străin, în exercitarea funcțiilor lor.

Preluat de la: diez.md