Conform Mediafax, un studiu făcut de Centrul Pentru Copii cu Autism arată că în cazul a 90% dintre copiii de 2-3 ani, diagnosticaţi cu o formă de autism, factorul declanşator este vizionarea excesivă a programelor tv sau a altor forme de realitate virtuală.

Pe baza experienţei, Alexandra Dreghiciu, mama unui copil cu autism şi fondatoarea unui centru ce promovează integrarea copiilor cu autism în societate crede pot apărea rezultate favorabile atât în cazul copiilor cu tulburări din spectrul autist cât şi al copiilor diagnosticaţi cu autism virtual dacă copiii tipici se joacă şi petrec regulat timp cu aceştia. ”Autismul virtual este diferit de tulburarea de spectru autist cu care lucrăm. Ce este comun celor două tipuri de tulburări – tulburări de spectru autist şi autism virtual – este extraordinara atracţie pentru tot ce înseamnă tehnologie, dar şi extraordinarul rol în intervenţia terapeutică a echipei terapeut-părinte-copil” a declarat Alexandra Dreghiciu.

Copiii autişti îşi pierd concentrarea dacă văd telefoane, televizoare

”Mizăm pe ajutorul terapiilor cu eficenţă dovedită în intervenţia în cadrul tulburărilor de spectru autist, dar o problemă pe care am întâlnit-o aproape fără excepţie este dependenţa de tehnologie. Copiii cu tulburare de spectru autist îşi pierd cu uşurinţă focusul în momentul în care în mediu apare un stimul din sfera tehnologiei: sunetul unui telefon, un ecran de computer, tableta sau laptop etc.” a mai declarat Alexandra Dreghiciu.

<!–

Formul de quiz

–>

Autismul virtual se poate vindeca total

Dacă în cazul autismului virtual şansele de recuperare merg până la 100%, în cazul în care se intervine la timp, în cazul autismului clasic, intervenţia implică o perioadă îndelungată şi alte orizonturi de aşteptare.

Alexandra Dreghiciu, The Story of Autism

Preluat de la: csid.ro