podcast-casti-birou-oficiu-munca-diez-main-calculator-timp-liber.jpg

Tu asculți podcasturi? Cât de frecvent? Acest format informativ a devenit unul extrem de apreciat în rândul moldovenilor. Popularitatea lui a crescut constant și tot mai mulți oameni sunt interesați să creeze astfel de conținut. Echipa #diez îți propune o listă cu podcasturi autohtone pe care merită să le urmărești în 2024.

„Urmează Stația” este un nou podcast marca #diez, în care colega noastră Nicoleta Botnaru și-a propus să exploreze câte o tematică care îi preocupă pe tineri la 20 și ceva de ani, pentru că oricât de diferiți suntem, uneori trecem prin aceleași lucruri. În primul episod al proiectului s-a vorbit despre decizia de a te muta pentru prima dată de acasă.

Emisiunea poate fi audiată pe Spotify.

„Biblioteca cu Intenție” este un proiect nișat despre literatură, unde jurnalista Ana-Maria Sîrcu discută cu invitații săi despre colecțiile de cărți păstrate pe rafturile de acasă. Începând cu decembrie 2023, proiectul deține și înregistrarea brută a discuției între colega noastră jurnalistă și protagoniștii materialelor sale.

Emisiunea poate fi audiată pe YouTube.

„Titania Podcast” este un proiect al jurnalistei Tatiana Însurățelu, unde aceasta vorbește cu persoane publice, specialiști în diferite domenii, formatori de opinie etc. din Republica Moldova.

Emisiunea poate fi audiată pe YouTube.

VB Talks este un proiect inițiat de Victoriabank și moderat de Dana Ciobanu. În episoade, gazda podcastului are în calitate de invitați antreprenori, actori, interpreți, bloggeri, precum și multe alte personalități din spațiul moldovenesc.

Emisiunea poate fi audiată pe YouTube.

„Meditații” este un podcast creat de Andrei Vasilachi, unde au loc discuții despre noutățile din lume, psihologie, filosofie, istorie și cultură.

Emisiunea poate fi audiată pe SoundCloud, Apple Podcasts, Google Podcasts și YouTube.

Podcastul „Treci la tablă” este inițiativa profesorului cu „barbă albastră” din Chișinău – Alex Leahu. Acesta predă matematica, dar reușește să discute cu diverși oameni din capitală. Protagoniștii săi sunt alți profesori, directori generali, manageri de produs etc.

Emisiunea poate fi ascultată pe Apple Podcasts, Google Podcasts și YouTube.

Podcastul Europei Libere analizează „În esență…”, din mai multe unghiuri, împreună cu experții, cele mai importante teme sociale, economice și politice din Moldova. Podcastul își propune să explice ascultătorilor, pe cât de accesibil posibil, ce se întâmplă, de fapt, în jurul lor. Prezentatorul este Eugen Urușciuc.

Emisiunea poate fi ascultată pe site-ul redacției, pe Google Podcasts și pe YouTube.

„Laboratorul social” este un podcast produs de Europa Liberă în care jurnaliștii analizează idei, fenomene și procese de actualitate. Se discută despre experiențe personale și fenomene sociale pe care le trăim zi de zi. 

Emisiunea poate fi ascultată pe site-ul redacției, pe Google Podcasts și pe YouTube.

„Dincolo de Știri” este un podcast în care jurnalistul Alexandru Canțîr și doi dintre cei mai cunoscuți analiști de la Chișinău, Nicolae Negru și Igor Boțan, explică pe înțelesul tuturor semnificația principalelor știri și evenimente ale săptămânii și le pun în context.

Emisiunea poate fi ascultată pe site-ul redacției, pe Google Podcasts și pe YouTube.

Urmărește podcastul „Unu Noaptea” și află despre gândurile și trăirile oamenilor din diverse domenii și ocupații din întreaga țară. Inițiatoarea și prezentatoare proiectului este Cristina Purice.

Emisiunea poate fi audiată pe Apple Podcasts, Google Podcasts și YouTube.

„Punctul G” este o emisiune despre relații și sex, fără tabuuri, cenzură și jenă, prezentată de Diana Guja și Alex Gurdila. Se discută și se dezbat teme din zona sexualității umane, de la libertatea sexuală, primul sex, mituri despre sex, consimțământ, conceptele de fidelitate/infidelitate, instituția căsătoriei, fantezii erotice, orientare sexuală, jucării sexuale, fetișuri și alte teme, inclusiv sugerate de publicul emisiunii.

Emisiunea poate fi ascultată pe YouTube.

„Despre” podcast este un proiect creat și poderat de Cătălin Vacarciuc și Gabriel Goncear. Podcastul este unul de lifestyle și are în calitate de invitați personalități publice din Republica Moldova.

Emisiunea poate fi audiată pe YouTube.

„1+1=3” este un podcast de familie condus de Anna Smolnițchi. Podcastul abordează subiecte referitoare la concepția, nașterea, creșterea și educația conștientă a copiilor.

Emisiunea poate fi urmărită pe YouTube.

În acest material găsești ce piese au fost lansate de muzicienii autohtoni în primele trei luni ale anului 2024.

Preluat de la: diez.md