1498642919879.jpg

În perioada 19-23 iunie, o echipa formată din cicliști a parcurs peste 700 km pe bicicletă pentru cei care nu vor fi capabili să facă vreodată. Ei au mers pe traseul Chișinău – Iași – Lacul Bicaz – Miercurea Ciuc – Brașov – București, înfruntând ploaia, vântul, apoi arșița și, desigur, totul urcând împunătorii Carpați.

Scopul lor a fost să colecteze fonduri pentru a susține munca depusă de Hospices of Hope în Moldova, și anume dezvoltarea și consolidarea serviciilor de asistență medico-socială dedicate copiilor și adulților cu boli incurabile și condiții limitatoare de viață din regiunile Republicii.

Evenimentul s-a desfășurat cu mici accidente: la cineva o apărut o pană la roată, de două ori, un alt biciclist a rămas fără lanț, apoi fără o spiță, apoi s-a defectat schimbătorul de viteze, însă toate astea nu au împiedicat bicicliștii să continue să pedaleze pentru a ajunge în fiecare zi la destinația prestabilită.

Daniel Sărdan, unul dintre Ambasadorii evenimentului, i-a felicitat pe toți bicicliștii pentru efortul incredibil pe care l-au depus:

„Cei 13 au plecat din Chișinău răzleți, inconștienți, curajoși, super diferiți, fiecare cu filmul lui. Cei mai mulți erau mai degrabă deținători de biciclete decât cicliști. Când au intrat în București, ca o echipă, în pluton, i-am admirat, fotografiat, mi-am adus aminte de toate suferințele, evoluția și durerile lor din zilele acestea.

Bravo, moldoveni frumoși ai cărui accent îl voi mai folosi din când în când cu permisiunea voastră! Mulțumesc!”

Aventura s-a încheiat, însă toți cei care vor să susțină și felicite acești 13 bicicliști curajoși, pot face în continuare o donație pe Guvern24. Pentru mai multe informații despre #HospiceBikeTour2017: cristina@hospicesofhope.co.uk / 060394306

Hospices of Hope este o organizație de caritate fondată în Marea Britanie, care se află la cea de a 25-a aniversare și care susține consolidarea și dezvoltare serviciilor de îngrijire paliativă (asistență medicală, socială și psiho-emoțională) oferite persoanelor care suferă de boli incurabile, sau condiții limitatoare de viață în regiunea de Sud-Est a Europei.

În Republica Moldova, Hospices of Hope susține și dezvoltă serviciile de îngrijire paliativă încă din 2008 în zona Chișinăului. Din 2017, Hospices of Hope și-a redirecționat atenția înspre nevoia acută de a dezvolta și de a susține, prin organizații specializate și de caritate, copiii și adulții care suferă de condiții limitatoare de viață din raioanele Republicii Moldova.

Preluat de la: Zugo.md