32929188_1532062260236314_6516031069584621568_n-e1528795003720.jpg
Blogtop vă invită lunar să descoperiți care au fost cei mai buni autori de bloguri din Moldova. Deși numărul de bloggeri activi a fost într-o ușoară scădere în ultimii ani, calitatea blogurilor a crescut semnificativ. Astăzi vedem tot mai puțini autori care scriu „de dragul scrisului”, și tot mai multe persoane care și-au transformat pasiunea de a scrie într-un stil de viață, reușind totodată să formeze comunități active în jurul blogului.  

Topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea din luna mai 2018.

1. Elena Robu

Și în acestă lună locul de frunte în topul celor mai populare bloguri îl ocupă jurnalista Elena Robu. În mai, autoarea a realizat o performanță de neegalat, obținând pentru articolul său „Un italian despre moldoveni: Formali și plictisitori, beau prea mult și nu pun familia pe primul loc în lista valorilor” peste 14.300 de aprecieri, distribuiri și comentarii în social Media.

2. Alexandru Leahu

Alexandru este de meserie profesor de matematică, dar îi place mult să scrie. Blogul  „Suflet din boabe de cafea” este un jurnal personal, care merită a fi citit la o ceașcă de cafea în diminețile de vară.

3. Svetlana Vizitiu

Svetlana Vizitiu este preşedintă a Clubului  „Impresii din viaţă şi cărţi”, prin intermediul căruia promovează personalităţile remarcabile din societatea noastră. Svetlana a fost desemnată Bloggerița Anului 2016 la concursul anual organizat de către Compania TeleRadio Moldova. Astăzi continuă să publice articole care aduc în vizor povești de viață și istorii interesante.

4. Fine Wine

Fine Wine este „blogul vinurilor bune din Moldova”. Un întreg ghid al vinurilor, în care autorul, Andrei Cibotaru împărtășește din secretele vinului. Pe blog vei găsi nu doar istorii și informații valoroase despre cultura vinului, dar și rețete combinate cu cele mai selecte dintre vinurile Moldovei.

5. Marin Bodrug

Marin Bodrug este absolvent al Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative și bloggerul care nu rămâne indiferent la tot ce se întâmplă în localilatea de baștină Ungheni, dar și în toată țara. Acesta publică într-un timp util știri pe diferite subiecte. Cel mai popular articol al lui Marin în luna mai a fost: „Festivalul Castanilor: Toate drumurile duc la Ungheni”.

6. Svetlana Matvievici

Republica Moldova este o inspirație și pentru bloggerița Svetlana Matvievici, care a decis să își promoveze țara în care s-a născut, fapt pentru care e apreciată de mii de cititori care îi urmăresc constant activitatea. Pe blog scrie despre oamenii pozitivi, cultura vinului, locurile frumoase pe care le vizitează și evenimentele interesante din Moldova.

7. Marina Pinzaru

Marina Pinzaru este o jurnalistă pentru care dorința de a schimba ceva a hotărât-o să se mute în Portugalia. A debutat în calitate de blogger în 2017, iar motto-ul blogului este „Niciodată nu spune niciodată”. Aici vei descoperi istoriile reale ale unei moldovence plecate peste hotare ori vei urmări periodic liste cu filme pe gustul tuturor.

8. Lola Majeure

Lola Majeure este pseudonimul unei femei necunoscute care a cucerit publicul cu poveștile fără perdea, pe care le publică regulat pe blogul său. Un real succes au avut și cele trei cărți scoase de sub tipar cu același pseudonim misterios.

9. Garage Food

Se zice că bărbații sunt cei mai buni bucătari din lume. Ivan este un exemplu. Blogul său însă nu este doar unul de culinărie. Autorul propune rețete proprii pentru cele mai simple, dar savuroase bucate, dar și o categorie aparte destinată recenziilor pentru vinurile autohtone.

10. Mommy’s Precious

Continuarea o citiți aici.

Preluat de la: diez.md