Mariupol-AP.jpeg

Universitatea Columbia anunță pe 8 mai premiile Pulitzer pentru anul 2023. Printre laureați se regăsesc The Washington Post, The New York Times, The Los Angeles Times, The Wall Street Journal și mai mulți jurnaliști din aceste redacții.

Jurnaliștii Associated Press au câștigat Premiul Pulitzer pentru filmarea războiului din Ucraina.

De asemenea, jurnaliștii de la Associated Press au primit și premiul la categoria „Fotografie pentru știri de ultimă oră”. Juriul a remarcat în special munca lor la Mariupol. Fotografia femeii însărcinate care este purtată dintr-o maternitate ce a fost avariat în timpul unui atac aerian rus a fost premiată la concursul World Press Photo 2023 drept „Fotografia anului”.

Vedeți în documentul de mai jos câștigătorii Premiului Pulitzer 2023

 

Premiul Pulitzer este un premiu anual eliberat de Universitatea Columbia pentru un serviciu remarcabil în jurnalism, muzică și scrisori scrise. Premiul este numit după Joseph Pulitzer care la înființat în 1917. De atunci, premiul Pulitzer a fost acordat sutelor de jurnaliști în luna mai a fiecărui an. Consiliul de Premiu Pulitzer selectează juriști al căror rol este de a recomanda Universității Columbia cine să primească premiul.

Consiliul Pulitzer, format din 18 membri, este alcătuit din jurnaliști de top sau directori de presă de la instituții media din SUA, precum și din cinci academicieni sau persoane din domeniul artelor. Decanul școlii de jurnalism de la Columbia și administratorul premiilor sunt membri fără drept de vot. Președinția se rotește anual către membrul sau membrii cu cea mai mare vechime.

Preluat de la: diez.md