Cel puțin trei persoane au fost omorâte după un atentat în centrul Parisului, a declarat vineri procurorul din Paris, adăugând că suspectul infractor era deja în vizorul autorităților.

Potrivit NBC News, în urma atentatului au decedat trei persoane, una se află în stare critică, iar altele două au fost spitalizate cu răni mai puțin grave. Suspectul a fost rănit în timpul arestării sale și a fost dus la spital.

Anchetatorii vor cerceta posibilele elemente de rasism din spatele împușcăturii de pe strada Enghien, o stradă comercială aglomerată din districtul 10 din Paris, care era plină de cumpărători înainte de weekendul de vacanță. Biroul lui Laure Beccuau, procurorul general al Franței, a deschis o anchetă pentru omor și tentativă de omor.

Poliția franceză a anunțat că suspectul avea antecedente la poliție, inclusiv o arestare pentru atacarea migranților care locuiesc în corturi și că anchetatorii iau în considerare un posibil motiv rasist pentru împușcături.

Anterior, o sursă judiciară apropiată anchetei a declarat pentru NBC News că suspectul era un bărbat în vârstă de 69 de ani.

Preluat de la: diez.md