optimizare-seo-site-moldova.jpg
Website-ul de tip Landing Page este un instrument lucrativ de marketing online, care are drept scop să transforme vizitatorul paginii în client. Ca antreprenor, cu siguranță te-ai gândit că ar fi bine să fie găsită această pagină printre primele rezultate ale căutărilor pe Google, pentru că astfel ți-ar crește considerabil numărul cumpărătorilor.

Apropo, actualmente SEO este de departe cel mai eficient instrument, cu o rată a conversiei de 3 ori mai mare ca Social Media. Ai înțeles deja cât pierzi? Dacă nu, haide cu noi în continuare, să-ți arătăm…

#De ce, totuși, continuă piața să-ți vândă Landing Page-uri?

Lucrurile nu stau deloc simplu când este vorba de SEO pentru un Landing Page. Într-adevăr, un astfel de site nu poate fi optimizat ca să ajungă în topul motoarelor de căutare, chiar dacă unii designeri web vor susține inversul. E aici ceva ce ar trebui să știi: e interesul lor să-ți vândă produsele pe care le au, cum ar fi: Landing Page-uri construite după șablon.

Asian Female Student Log On To E-learing Website On Laptop Comp

Întrebarea consecventă e, desigur, de ce nu ai șanse să fii primul în topul Google cu un Landing Page?

Urmează să-ți explicăm, pe larg, în următoarele rânduri motivele. Rămâi cu noi pentru a afla explicația și a înțelege ce poți să faci cu site-ul tău, ca să ajungi în top.

Motivul #1 Nu poți optimiza o singură pagină pentru toate cuvintele-cheie ce prezintă interes

Când vorbim despre optimizarea unui site, fiecare pagină este concentrată pe o anumită familie de cuvânte-cheie. Bine, dar ce reprezintă un Landing Page? Da, exact, este doar o singură pagină. Deci, o poți promova pe Google doar pentru un singur grup de cuvinte cheie.

Amsterdam, the Netherlands - September 5, 2018: Website of Lattesso, a Swiss cold coffee manufacturer.

Ce e un grup de cuvinte-cheie? Să zicem că vinzi cafea, grupul ar include:

#cafea boabe
#cafea arabica
#cafea macinata
#cafea pret
#cea mai buna cafea
#cafea illy
#cafea boabe recomandari
#cafea boabe lavazza
#cafea boabe illy

și acesta este doar începutul…

Website Landing Page Development - Sketch On Math Book

În plus, pentru o optimizare SEO este nevoie de text relevant la tematica acelor cuvinte-cheie (mai trebuie să vorbești și de sorturi de cafea și despre arome, și despre care-s ceștile potrivite etc.), pe când site-ul ditnr-o singură pagină e concentrat pe creșterea conversiei. Dacă umplem landing-ul cu un volum mare de text, riști să sustragi atenția persoanei de la acțiunea pe care vrei, de fapt, ca persoana s-o facă.

Motivul #2 Pentru majoritatea domeniilor/nișelor este nevoie de pagini separate pentru diverse intenții ale vizitatorilor

Nimeni nu cumpără din prima. Este ceva ce deja știi dacă ai auzit măcar o dată cuvântul „marketing”.

Amsterdam, Netherlands - May 17, 2018: Official Homepage Of Tesl

În spatele unei căutări efectuate de către un utilizator în Google, cu siguranță, se află o intenție, adică motivul care la făcut să apeleze la motoarele de căutare. Acestea se împart în 4 mari categorii:

#Intenția de informare: când utilizatorul vrea să afle răspunsul la o anumită întrebare;
#Intenția de navigare: utilizatorul cunoaște deja destinația la care vrea să ajungă;
#Intenția tranzacției: persoana vrea să cumpere ceva anume sau să rezolve o sarcină;
#Investigații comerciale: înainte de face o cumpărătură, utilizatorul cercetează propunerile disponibile.

Mai mult chiar, dacă omul scrie în căsuța motorului de căutare „beneficii masaj” probabil că el abia se informează, când scrie „păreri masaj la picioare” sau „ clinica X vs. clinica Y” – el explorează opțiuni; în schimb, când scrie: „rezervare masaj Botanica” el este gata să cumpere. Spune-mi, te rog, cum o singură pagină poate răspunde la aceste intenții atât de diferite de căutare? Și acesta este cel mai simplu exemplu, afacerea ta cu siguranță e mai complicată.

Deci, un site se poate afla în top pe diferite cuvinte-cheie, deoarece răspunde la o multitudine de intenții a utilizatorilor și sunt create pagini separate care să răspundă la fiecare dintre acestea, optimizate conform acestor solicitări. Pe când un site cu o singură pagină poate corespunde unei singure intenții, proporțional – și unui număr mai de solicitanți.

Motivul #3 Nu se abordează în profunzime nicio temă

Un site cu mai multe pagini îți oferă posibilitatea de a plasa pe fiecare dintre ele imagini, texte, titluri, descrieri, video-uri de explicare.

Un site cu multe pagini oferă posibilitatea prestatorilor de servicii SEO să creeze mai multe compartimente, care, la rândul lor, pot fi împărțite în sub-compartimente, iar acestea în secțiuni mai mici, pentru a reuși să fie inclusă toată informația necesară și cât mai detailată despre produs sau serviciu. Noi o numim: arhitectură corectă a site-ului. Fapt ce duce la oferirea mai multor informații la solicitările utilizatorilor.

Acest proces nu poate fi făcut în cazul site-urilor cu o singură pagină, mai ales dacă e vorba de un subiect larg, care ar trebui abordat profund, prin diferite teme, întrebări și explicații pe larg. Tu ai putea înțelege ce înseamnă SEO și cu se face el dintr-o singură pagină? Desigur, dacă vinzi spinnere, situația e inversă! Dar cine mai vinde spinnere în 2019 și chiar are profituri?

Motivul #3 Utilizatorii se rețin puțin timp pe site și scade rata de conversie

După cum am stabilit deja, pe site-urile cu o singură pagină poate fi găsit puțin conținut la o temă anume. Nu există posibilitatea de a crea o pagină aparte pentru un subiect anume, ca el să poată fi abordat pe larg. Dacă vizitatorul are nevoie de mai multe informații despre un produs, un serviciu sau o idee anume – pe o singură pagină, pur și simplu, va fi greu să fie afișat totul logic și fără a face un adevărat „terci” din site. Fie că site-ul e prea încurcat, fie că abordează foarte superdicial tema: ambele duc la dezamăgirea utilizatorilor și reținerea de scurtă durată a acestora pe site. La nivel global, pentru un Landing Page timpul de aflare în pagină este de cca. 2 minute și câteva secunde. Destul de puțin pentru a lua cunoștință de avantajele produselor tale și a înțelege care e avantajul competitiv, da? Asta ar trebui chiar să-ți dea de gândit… dacă nu vinzi ciorapi, desigur.

optimizare-seo-landing-page

Motivul #4 Timp mare de încărcare

Unul dintre factorii care influențează poziția site-ului în topul Google este viteza de încărcare. Dacă ai imagini, video, text și efecte de tip parallax – toate pe o singură pagină, atunci riști să fie vorba de un volum prea mare de date, care se va încărca greu. Lucru care poate face și vizitatorii să nu se rețină mult timp pe site sau nici să aștepte încărcarea completă a acestuia. Încă un potențial cumpărător pierdut…

Pentru a face lucrurile corect și eficient din punct de vedere SEO ai neovie de niște specialiști buni care lucrează zi de zi în acest domeniu și-l simt cu adevărat. Sună 069-231-335 și echipa Seolitte te va consulta gratis despre ce pași ai de făcut ca să construiești un site ce-ți va aduce clienți din Google în mod constant, la un cost mult mai redus decât orice alt tip de promovare.

Preluat de la: diez.md