bulgaria.jpg
Nu doar Republica Moldova alege astăzi, 11 iulie, noua componență a parlamentului. Un astfel de scrutin electoral se desfășoară și în Bulgaria. Pentru cetățenii bulgari care se află pe teritoriul țării noastre au fost deschise șase secții de votare.

Cele șase secții se află:
# în orașul Chișinău (Ambasada Republicii Bulgaria), strada București 92;
# în orașul Taraclia (Consulatul Republicii Bulgaria), strada Lenin 134/2;
# în orașul Tvardița, strada Dimitrov nr. 4, clădirea primăriei;
# în orașul Comrat, strada Lenin 188, în incinta Liceului Teoretic „Gavrail Gaydarzhdi”;
# în orașul Ceadâr-Lunga, strada Sarmacha 44, în incinta Liceul Teoretic „M. Guboglo”;
# în orașul Vulcănești, strada Lenin 75, în clădirea primăriei.

Alegătorii se pot prezenta la urnele de vot în intervalul orelor 7.0-20.00.

Bulgaria organizează al doilea rând de alegeri parlamentare în mai puțin de șase luni, după ce fostul premier Boiko Borisov nu a reușit să formeze o coaliție de guvernare în urma alegerilor din luna aprilie. Acesta se înfruntă cu Slavi Trifonov, reprezentantul partidului anti-sistem Există un Astfel de Popor (ITN), pentru poziția de viitor lider al guvernului de la Sofia. Confruntarea electorală dintre cei doi ar putea să producă un adevărat „cutremur politic” pe scena politică din Bulgaria, existând posibilitatea ca un partid populist fără o agendă politică clară să preia puterea, scrie digi24.ro.

<!–

–> <!–

–>

La precedentele alegeri, partidul Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), și partidul populist ITN au obținut scoruri destul de apropiate, însă sondajele de opinie actuale remarcă că, de această dată, ITN, condus de cântărețul și realizatorul de televiziune, Slavi Trifanov, a depășit GERB în preferințele electoratului. Popularitatea partidului lui Boiko Borisov este în scădere după alegerile neconcludente din 4 aprilie, în timp ce partidul lui Trifanov continuă să crească, potrivit Balkan Insight.

Preluat de la: diez.md