shutterstock_2391609269-1200x800.jpg

Pentru a le putea folosi o perioadă îndelungată, prosoapele de plajă necesită o îngrijire atentă. Iată câteva trucuri pentru a îndepărta nisipul și alte reziduuri, dar și bacteriile și mirosurile nedorite.

Prosoapele de plajă au nevoie de îngrijire specială, deoarece țesătura lor trebuie să reziste la ore și ore de soare, la doze mari de umiditate și sare, mult nisip și contact constant cu cremele solare și uleiurile de bronzat.

Dar cum ar trebui să speli corect prosoapele de plajă pentru a scăpa de mirosul urât, dar și de rezidurile acumulate în țesături? Înainte de a le arunca în cuva mașinii de spălat, fă asta! Este un truc simplu, dar eficient.

Iți trebuie două pastile folosite la mașina de spălat vase. Se pun într-un lighean și se adaugă 1,5 litri apă fierbinte. După ce acestea se dizolvă, se mai pun 3-4 litri de apă și apoi se bagă prosoapele și se lasă două ore să se înmuaie. Așa vor dispărea rezidurile de ulei de bronzat, de clor sau sarea de mare. Prosoapele nu trebuie clătite când le scoți, ci doar stoarse foarte bine și apoi băgate în mașina de spălat la programul normal și folosește un detergent obișnuit.

Citește și: De ce nu este bine să împarți prosopul de plajă sau să faci sex în piscină?

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro