aretha.jpg
Cântăreaţa americană Aretha Franklin, care a murit anul trecut, la vârsta de 76 de ani, a devenit prima artistă recompensată postum cu un premiu special Pulitzer, potrivit The Hollywood Reporter.

Premiul i-a fost acordat postum starului american pentru contribuţia la dezvoltarea culturii şi muzicii americane de-a lungul a cinci decenii, potrivit mediafax.ro.

Aretha Franklin se alătură astfel unor titani ai muzicii americane recompensaţi cu premii Pulitzer speciale, precum Hank Williams (postum, în 2010), Duke Ellington, Bob Dylan, John Coltrane, Thelonious Monk, George Gershwin, Ray Bradbury, William Schuman, Milton Babbitt, Scott Joplin, Roger Sessions, Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein II.

În 1987, Aretha Franklin a devenit prima femeie inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Gala premiilor Pulitzer 2019 a avut loc luni seară, la Universitatea Columbia din New York.

Ajunse la cea de-a 103-a ediţie, prestigioasele premii Pulitzer sunt oferite în semn de recunoaştere jurnaliştilor, scriitorilor, artiştilor şi muzicienilor din toate domeniile – de la ştiri la desene animate, de la ficţiune şi literatură la teatru – din Statele Unite ale Americii. Distincţia a fost înfiinţată în 1917. În prezent, fiecare premiu este însoţit de suma de 15.000 de dolari.

Cântăreaţa americană Aretha Franklin a murit în august 2018, la vârsta de 76 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.

Preluat de la: diez.md