dinte.jpg
O echipă de paleontologi germani a descoperit doi dinți fosilizați, în urma procesului de cernere a pietrișului și nisipului provenind dintr-o fostă albie a Rinului. Aceste fosile cu o vechime de 9,7 milioane de ani ar putea conduce la rescrierea istoriei umanității.

Rămășițele fosilizate, respectiv un molar superior drept și un canin superior stâng, par a fi dinți de primate. Fosilele au fost descoperite anul trecut, în apropierea localității germane Eppelsheim, în sedimente care datează din urmă cu aproape 10 milioane de ani.

Dinții sunt perfect conservați, chiar dacă nu mai sunt albi, ci strălucesc precum chihlimbarul. Fosilele nu seamănă cu cele ale unei specii cunoscute din acea perioadă din Europa sau Asia, ci mai degrabă cu fosilele unor specii din Africa de Est.

”Am găsit dovezi comparabile numai în Africa de Est, însă acestea au o vechime de doar 2 – 5 milioane de ani, pe când Eppelsheim are aproape 10 [milioane ani vechime – n.r.]. Nu știm de unde a venit această primată. Nu deținem date comparabile din sudul Europei”, a declarat, pentru USA Today, Herbert Lutz, conducător al echipei de excavare și director adjunct al Muzeului de Istorie Naturală Mainz (Naturhistorisches Museum Mainz).

Paleontologul german a precizat că descoperirea este revoluționară datorită potențialului pe care îl are de a schimba ceea ce se cunoaște în prezent cu privire la evoluția strămoșilor umanității, scrie historia.ro.

 

Preluat de la: diez.md