australia-incendii.jpg
Aproape 3 miliarde de koale, canguri și alte animale din Australia au murit, au avut de suferit sau au trebuit să-și schimbe arealul din cauza incendiilor din 2019 și 2020. Datele au fost prezentate marți, în cadrul unui studiu realizat de World Wide Fund for Nature (WWF), scrie Reuters.

Au avut de suferit peste 143 de milioane de mamifere, 2,4 miliarde de reptile, 180 de milioane de păsări și 51 de milioane de broaște, a specificat WWF.

Când abia începuse perioada incendiilor, WWF a estimat numărul de animale afectate la 1,25 miliarde. Incendiile au distrus peste 11 milioane de hectare din sud-estul Australiei, egală cu aproximativ jumătate din suprafața Regatului Unit.

„Aceasta este unul dintre cele mai grave catastrofe ale faunei sălbatice din istoria modernă”, a declarat Dermot OGorman, directorul general al WWF-Australia.

Lily Van Eeden, de la Universitatea din Sydney, a declarat că cercetarea a fost prima analiză pe continent în ceea ce zine de evaluarea animalelor afectate de incendiului și „alte națiuni se pot baza pe această cercetare pentru a îmbunătăți înțelegerea impactului focului de tufă peste tot”.

După mai mulți ani de secetă, flora australiană s-a uscat neobișnuit de tare ca într-un final, țară să se lupte cu unul dintre cele mai grave sezoane de incendii, care au durat din septembrie 2019 până în martie 2020. Incendiile s-au soldat cu 34 de persoane decedate și aproape 3 000 de case arse.

Preluat de la: diez.md