restaurant-specific-moldovenesc.jpg
Vrei să te deconectezi de lucru, de agitație, de oraș și să petreci frumos timpul într-un local tradițional? Tradiția e la ea acasă în restaurantul tradițional moldovenesc La Bădiș din orașul Strșeni.

De îndată cum intrați… localul vă întâmpină cu ușile de la vinotecă larg deschise, unde vă veți bucurat privirea o colecție multicoloră de compoturi, conserve naturale, salamuri, hamon și țuică moldovenească.

enoteca-restaurant-straseni-la-badish

#Tradiția e la ea acasă în restaurantul tradițional moldovenesc La Bădiș

Rețetele sunt realizate de bucătari ce au adaptat, au îmbunătățit, dar, în același timp, au păstrat amintirea vie a bucatelor de acasă, astfel încât noi ne-am delectat cu bine-cunoscutele gusturi și arome ale copilăriei noastre. Restaurantul se mândrește cu o selecție de mâncăruri delicioase și sănătoase – toate pregătite doar din ingrediente 100% ecologice, care mențin sănătatea și oferă energia zilnică necesară.

bucatar-restaurante-chisinau

Meniul restaurantului din Strășeni are la bază rețete tradiționale străvechi ale neamului moldav: plăcinte, zeamă, borș, tocăniță, frigărui și deserturi moldovenești delicioase. Deja ți-a lăsat gura apă?

bucate-moldovenesti-chisinau

La Bădiș alege produse cultivate local, 100% organice. Unul dintre puținele localuri unde naturalețea ingredientelor se îmbină armonios cu aromele, gustul, savoarea și textura bucatelor.

mamaliga-mancare-moldoveneasca

Întrebată administrația de ce s-au decis să aleagă doar produse moldovenești. Răspunsul nu a lăsat loc de interpretări: ingrediente naturale, susținerea agriculturii locale curate, fără pesticide și nitrați, și contribuția la protecția naturii.

mancare-moldoveneasca-chisinau

Gustul irezistibil. Aici te poți delecta cu rețete autentice, precum mămăligă împărătească, papanași cu smântână și dulceață din coacăză, murături de casă, sarmale care-ți lasă gura apă, tocăniță de vițel cu mămăligă, brânză de oi și smântână etc. Fiecare element din meniul La Bădiș este delicios și păstrează echilibrul nutritiv.

mancare-traditionala-moldova

La Bădiș pe lângă meniul atent ales, îți va umple sufletul și de cultură. Pereții localului sunt plin cu informații interesante, prezentând diferite personalități și locuri importante din istoria Moldovei. În interiorul restaurantului este un mini-muzeu cu detalii prețioase despre cultura noastră, hărți, descrieri, imagini ale celor mai pitorești locuri din Moldova. Iar cât se așteaptă mâncarea, copii împreună cu familia pot face o excursie sau se pot bucura de elementele tradiționale: cuptorul de lemne, lejancă, scaune din lemn și o atmosferă ca la bunica acasă.

În curtea restaurantului sunt foișoare cu concept deschis, unde oaspeții își comandă mâncarea. Poți merge la o plimbare prin vinotecă, te poți bucura de aerul proaspăt din preajmă, există și un mini-zoo pentru copii. Rețetele sunt tradiționale, iar ingredientele sezoniere și proaspete sunt metoda de diferențiere pe care a ales-o restaurantul.

restaurante-in-chisinau-la-badis

Misiunea restaurantului, pe care am înțeles-o pe parcursul vizitei noastre, este că restaurantul oferă oaspeților alimente proaspete, sănătoase, care să nu compromită aroma sau gustul. Iar noi, ne putem bucura de bucate alese și putem petrece timpul minunat.

Preluat de la: diez.md