49f7d8e37490d873b32f428a366ac6be993fed51.jpeg
Analiștii din industria tehnologică admit ideea că „gigantul” Apple ar putea renunța Google Search, spunând că această colaborare ar putea să nu mai dureze foarte mult, sumele plătite de Google fiind insuficiente pentru a satisface cerințele Apple. 

Chiar dacă Google plătește o sumă mare pentru a rămâne motorul de căutare pentru iPhone, un analist din industrie sugerează că Apple ar trebui să cumpere pe rivalul DuckDuckGo.

Există o anumită logică a sugestiei. Motorul de căutare pune accent pe protejarea confidențialității utilizatorului. „Prea mulți oameni cred că pur și simplu nu vă puteți aștepta la confidențialitate pe Internet. Nu suntem de acord și am făcut ca misiunea noastră să stabilim un nou standard de încredere online ”, se arată în declarația misiunii DuckDuckGo.

Compania Apple susține în mod repetat ideea celor de la DuckDuckGo, spunând că „Confidențialitatea este un drept fundamental al omului și proiectăm în mod intenționat produsele și serviciile noastre pentru a minimiza colectarea datelor noastre despre clienți”.

Crearea DuckDuckGo motorul de căutare implicit pentru browserul Apple Safari ar părea un pas logic. Mai ales că Google plătește doar lip service confidențialității consumatorilor. Modelul său de afaceri implică colectarea informațiilor personale despre utilizatori și vânzarea acestora către agenții de publicitate.

În ciuda concurenței acerbe, DuckDuckGo a reușit să-și păstreze o cotă de piață la limita supraviețuirii prin faptul să s-a orientat pe un segment de nișă, încercând să îmbie partea de confidențialitate cu accesul liber la informație, ceea ce nu este deloc „specific” pentru Google.

„Potrivit estimărilor, plățile de 7-8 miliarde dolari anual trimise către Apple ar putea să nu mai dureze foarte mult, Apple negociind de zor achiziționarea unei platforme de căutare cu potențial. În mod evident, achiziționarea unui competitor de rang înalt precum Microsoft Bing ar fi o tranzacție prea scumpă chiar și pentru Apple, iar un parteneriat cu Microsoft ar putea să nu fie cu mult mai avantajos decât cel derulat deja cu Google. În schimb, Apple ar putea opta pentru unul din motoarele de căutare aspirante, existente pe piață încă de la începuturile internetului modern”, scrie go4it.ro

Analistul Toni Sacconaghi, subliniază însă, că „Nu crede că Apple va schimba instrumentul de căutare implicit al Safari de la Google la DuckDuckGo, iar Google va continua să plătească miliarde în fiecare an pentru privilegiul de a fi principalul motor de căutare pentru iPhone”.

Preluat de la: diez.md