diez-share-facebook.png
Compania Apple a devenit prima companie din lume care a ajuns să valoreze peste 1000 de miliarde de dolari. Acest lucru a fost posibil după ce jucătorii de pe bursă au continuat să cumpere acţiunile Apple, antrenând o creştere de 2.9% a preţului într-o singură zi, până la valoarea de 207.39 dolari per acţiune.

Compania a ajuns să fie valorificată la suma de 1002 miliarde de dolari, cu un vârf de 1006 miliarde în timpul sesiunii de ieri. De altfel, începând cu ziua de marţi, valoarea acţiunilor Apple a crescut cu aproximativ 9%, aducând profituri considerabile jucătorilor de pe bursă care au anticipat din timp mişcarea făcută, scrie go4it.ro.

Creşterea a valorii de piaţă a companiei a fost impulsionată şi de bilanţul pentru luna iunie al veniturilor realizate, în care Apple raporta rezultate peste aşteptări şi anunţa răscumpărarea unei cote de 20 miliarde dolari din acţiunile companiei.

În mod previzibil, CEO-ul Tim Cook a trimis celor aproximativ 120000 angajaţi Apple şi un mesaj de felicitare, mulţumind acestora pentru contribuţia adusă la succesul companiei.

Înfiinţată în anul 1976, ca un business modest având sediul în garajul co-fondatorului Steve Jobs, Apple nu a cunoscut cu adevărat faima decât după apariţia primului model iPhone. În prezent, veniturile Apple depăşesc valoarea produsul intern brut al Portugaliei, Noua Zeelandă şi alte ţări nu tocmai mici. Comparat altor companii americane, capitalizarea de piaţă a gigantului Apple este mai mare decât valoarea combinată a Exxon Mobil Corp (companie din domeniul petrolier), Procter & Gamble Co (multinaţională specializată în bunuri de larg consum) şi AT&T Inc (cea mai mare companie de telecomunicaţii din lume).

Preluat de la: diez.md