Couple-Laughing-Together.jpg
Dacă în trecut site-urile de matrimoniale online erau considerate de mulți ultima tentativă pentru ca cei singuri să-și găsească sufletul pereche, în ziua de azi tot mai multe persoane apelează la aplicații de dating ca să înceapă o relație. Echipa #diez îți prezintă aplicațiile cu ajutorul cărora poți cunoaște persoane noi din întreaga lume sau chiar din localitatea ta.


Tinder

Tinder este una dintre primele aplicații de dating online, care a avut succes în multe țări ale lumii și care a făcut întâlnirile online un joc distractiv bazat pe „NOPE” și „LIKE”, adică glisare spre stânga (swipe left) dacă nu îți place persoana și glisare spre dreapta (swipe right) dacă îți place.

Înscrierea este rapidă, iar după prima lansare a aplicației, aceasta îți cere permisiunea de a accesa notificările și localizarea. În acest mod, aplicația poate să verifice dacă sunt alți utilizatori Tinder în zona ta și să îți arată profilurile acestora, scrie programe.gratis.

Ca să instalezi Tinder pe telefon cu Android, apasă aici, pentru iPhone apasă aici și dacă accesați Tinder de pe PC, dă click aici.

Happn

Happn este o altă aplicație de întâlniri, care funcționează într-un mod diferit de alte aplicații similare.

Aplicația Happn pune în contact persoanele care s-au întâlnit pe stradă sau în oricare alt loc și nu au avut curajul sau timpul să-și vorbească.

Practic, ori de câte ori te întâlnești cu o persoană care are această aplicație instalată pe telefon, acest eveniment este înregistrat și se creează o legătură cu care poți afla când și unde ai întâlnit acea persoană. Dacă amândoi vă dați like, atunci se activează mesageria și astfel se poate conversa.

Aplicația Happn este gratuită. Ca să o instalezi pe un telefon cu sistem de operare Android, apasă aici, iar pentru iOS, apasă aici.

MeetMe

Aplicația de dating MeetMe îți permite să vorbești online cu persoane care locuiesc în apropiere sau cu utilizatori din întreaga lume.

Cu peste 100 de milioane de utilizatori de pe întreg mapamondul, este foarte ușor să găsești un băiat sau o fată pentru a începe o conversație și pentru a afla dacă aveți lucruri în comun.

Aplicația este disponibilă gratuit pentru utilizatorii de Android și iOS.

Lovoo

Lovoo este una dintre cele mai utilizate aplicații de dating online.

Aplicația pune la dispoziție un algoritm foarte bun, care îți sugerează persoane cu aceleași pasiuni, iar prin intermediul radarului poți afla dacă există alți utilizatori din apropiere înregistrați în Lovoo și le poți trimite mesaje.

Lovoo poate fi descărcată gratuit din Magazinul Google Play și App Store.

Skout

Skout nu este doar o aplicație pentru întâlniri online, este și o rețea socială pentru a găsi noi prieteni, inclusiv sufletul pereche.

Aplicația îți permite să găsești persoane interesante în apropiere, dar și în alte părți ale lumii, având funcții asemănătoare cu Facebook Live.

Aplicația este disponibilă gratuit în Magazinul Google Play și în App Store.

Curiozități despre întâlnirile online

În SUA, mai mult de o treime din căsătorii încep cu o întâlnire online, iar un studiu publicat în 2017 de revista Sociological Science a constatat că acele cupluri heterosexuale care s-au întâlnit online au făcut o tranziție mai rapidă la căsătorie decât cuplurile care s-au întâlnit offline.

Căsătoriile care au început online au avut un procent mai redus de separare sau divorț, conform acestui studiu din 2012.

Preluat de la: diez.md