startup-main-14.jpg

Programul EmpoWomen lansează primul său apel deschis pentru femeile antreprenoare, adresându-se în mod special persoanelor aflate la conducerea start-upurilor deep tech. Persoanele selectate vor putea obține finanțare de până la 60 000 de euro.

#1. Finanțare fără capitaluri proprii. Persoanele care se califică au șansa de a obține finanțare fără capital propriu, cu un potențial de a primi până la 60 000 de euro. Acest sprijin financiar are ca scop să alimenteze creșterea și dezvoltarea start-upurilor promițătoare conduse de femei în sectorul deep tech.

Finanțarea fără capital propriu înseamnă că fondatorii de start-upuri obțin fondurile de care au nevoie pentru a-și dezvolta afacerea fără să ofere în schimb o parte din proprietatea lor (adică acțiuni sau capital propriu). În schimb, ei primesc fonduri sub formă de împrumuturi, subvenții, granturi sau alte forme de finanțare care nu implică transferul de proprietate. Aceste fonduri pot fi utilizate pentru dezvoltarea produselor sau serviciilor, pentru marketing, pentru angajarea de personal sau pentru alte necesități ale start-upului.

Un start-up deep tech se concentrează pe dezvoltarea și utilizarea tehnologiilor avansate sau complexe pentru a rezolva probleme sau pentru a crea produse inovatoare. Aceste tehnologii pot include domenii precum inteligența artificială, biotehnologia, nanotehnologia, tehnologiile cuantice sau alte domenii științifice și tehnologice avansate.

#2. Servicii de accelerare și program de pregătire pentru investiții. Persoanele selectate vor avea acces la servicii de accelerare care pot stimula semnificativ traiectoria start-upului lor. În plus, va fi oferit un program de pregătire pentru investiții, care va dota participantele cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a atrage potențiali investitori.

#3. Expunerea start-upului pe piețele din UE. Persoanele care se vor alătura programului vor beneficia de o expunere extinsă a start-upului lor pe piețele Uniunii Europene, ajutându-le să ajungă la un public mai larg și la potențiali clienți.

Termenul-limită pentru depunerea cererilor este 8 martie 2024.

Vă puteți înregistra aici.

Ghidul pentru persoanele care vor să se înregistreze îl găsiți mai jos.

Preluat de la: diez.md