părinți.jpg
Angajatorii din România sunt obligați să acorde zile libere plătite părinților care nu au cu cine să-și lase copiii în cazul unor situații speciale. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în parlamentul statului vecin și urmează să fie promulgat de șeful statului.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat joi cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă care îi obligă pe toți angajatorii să acorde zile libere plătite unuia dintre părinți dacă școlile se închid din cauza unor „situații extreme”, transmite digi24.ro.

Propunerea legislativă privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ a fost adoptată în plenul Senatului în 3 martie.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ.

Preluat de la: diez.md