pixel.png

Femeile germane sunt fascinante . Reuşesc să fie independente din punct de vedere financiar, să fie mame, să fie femei de carieră, soţii. Reuşesc într-un mod fabulos să aibă şi ”propria viaţă” să meargă în vacanţe cu prietene sau chiar singure.  Sunt ele roboţi sau doar foarte organizate?  Am stat de vorbă despre acest subiect cu Andrada Tache care are experienţa ca specialist în psihologie în România dar şi în Germania. Ea este şi mamă a două fetiţe pe care le creşte în Germania.

Viaţa femeilor germane ”nu se termină” în jurul vârstei de 45 de ani cum se întâmplă la românce ce sunt deja considerate bătrâne. La 50, 60 de ani devin pregătite să înceapă relaţii de iubire de la capăt. Şi pornesc în călătorii în jurul lumii, escaladează munţi în orice condiţii meteo. Şi nu se plâng. Şi da, plătesc cot la cot cu bărbaţii.

Standarde diferite de frumuseţe

Dacă mergi în Germania, observi că femeile germane nu sunt cele mai elegante în sensul clasic al femeilor din Estul Europei cunoscute pentru tocuri înalte de la prima oră a dimineţii, rochii, machiaj extravagant. Ba dimpotrivă deseori nemţoicele sunt blamate pentru că s-au masculinizat. Însă se pare că succesul nu se traduce prin modul în care arăţi în această ţară. Iată părerea Andradei Tache: ”Poate că pe noi românii, ne şochează: aici, în Germania majoritatea femeilor care aproape NICIODATĂ nu se machiază sau care nu au un corp atrăgător după standardele sociale cu care ne-am obişnuit, sunt cele care au alături bărbaţi frumoşi, puternici, atrăgători.”

<!–

Formul de quiz

–>

Divorţul nu este o tragedie ci o şansă la o nouă fericire

Deşi în cultura noastră pănă acum două decenii divorţul era socotit o mare ruşine, acum gheaţa începe uşor, uşor să se dezgheţe şi unii români acceptă că nu toate mariajele funcţionează. Iată cum văd femeile germane divorţul ”Femeile din Germania sunt cele care divorţează atunci când „dragostea dintre noi nu mai e” (cum îmi povestea vecina de vârsta mamei mele) şi nu suportă rolul unei vieţi irosite, părăsind vile de milioane de euro şi lăsând în urmă tot ce a însemnat acel cuplu, pentru a îşi găsi fericirea personală” explică Andrada Tache.

Femeile germane au controlul vieţii lor personale

Femeia germană este cea care are iubiţi la 50, 60, 70, 80 de ani şi trăieşte fiecare etapă a îndrăgostirii şi a unei relaţii noi, aşa cum vine ea. E cea care e în controlul vieţii ei şi nu trăieşte „ca să facă copii”, „ca să nu stea singură, fără bărbat” ori ca să aibă în bucătăria cui să se posteze la cratiţă şi după cine să strângă masa” a completat psihologul român.

Femeia germană îşi cunoaşte valoarea

”Ea îşi cunoaşte valoarea. Şi nu acceptă nimic mai prejos. Ştie că valoarea ei nu stă în aparenţe, în machiaj, în frumuseţea relativă şi trecătoare (deşi se va preocupa aproape obsesiv de sănătatea ei şi de nivelul ei de fitness), în partenerul ei, ci în personalitatea ei, în mintea ei, în sentimentul că ea merită, că e valoroasă, care nu depinde de nimic exterior. Va căuta, în consecinţă, oameni care să o aprecieze pe măsură şi nu va sta acolo unde nu va fi iubită şi apreciată pentru că se respectă şi se iubeşte pe sine, îşi iubeşte viaţa care i-a fost dăruită” a încheiat Andrada Tache.

Preluat de la: csid.ro