441547202_10161182199812863_1700235667772083071_n.jpg

Anca Sigartău, în vârstă de 57 de ani, s-a luptat cu cancerul. Medicii i-au spus că mai are doar un an de trăit, dar nu s-a dat bătută. A reușit să se vindece de boala necruțătoare, iar acum este complet sănătoasă. 

Anca Sigartău a vorbit deschis despre cea mare cumpănă a vieții ei. Celebra actriță a povestit că s-a vindecat de cancer, deși medicii îi mai dădeau doar un an de trăit. Diagnosticul a picat ca un trăsnet pentru ea, dar nu s-a lăsat și a început tratamentul pentru cancer. Nu a anunțat pe nimeni despre starea ei de sănătate.

„Adevărul e că nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul, soțul ei era medic la Fundeni, și ea a zis că trebuie să îl fac, că nu e de glumit, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic. Nu mi s-a spus direct.

După aceea, am ajuns în spital și am făcut acel tratament. În momentul în care am cerut să plec din spital, medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec, pentru că este o tumoră care se dezvoltă. A crescut opt centimetri în trei săptămâni pe citostatice. Nu era normal”, a povestit Anca Sigartău la Antena 3.

Citiți și: „Se descurcă cât de bine poate!” Noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Kate Middleton

După ce a primit teribila veste din partea medicilor, actrița a decis să nu stea în spital. S-a externat și s-a hotărât să țină tot postul Crăciunului. Credința puternică au jucat un rol esențial în procesul de vindecare al Ancăi Sigartău.

„Atunci a fost momentul în care am spus, cu toate astea, că vreau să mă duc acasă. Am știut despre post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut că vreau să mă duc să țin post. Dar nu a fost o înțelegere cu Dumnezeu, că dacă țin postul mă fac bine. Eu știam că mor, că nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc, mai mult. Știam că nu mai am foarte mult și am vrut să mă pregătesc. Știam că sunt lucruri, ca răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci până la urmă”, a mai completat Anca Sigartău.

După ce a revenit la control, specialiștii au constat că tumora îi dispăruse.

„Apoi, pe 20 decembrie, când am fost la control, doctorul a spus: «Unde este tumora? Ce ai făcut?». I-am zis: «Eu vă spun ce am făcut, dar nu o să mă credeți. Am ținut post, atât». Înăuntrul meu știam că, dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Cum să nu crezi? Nu am avut nicio gândire pozitivă când am ținut postul, știam că mor. Nu am făcut niciun pact cu Dumnezeu și nici nu voi face”, a mai spus actrița.

Sursa foto: facebook Anca Sigartău

Preluat de la: csid.ro