how-to-clean-a-range-hood-step-2.jpg

Hota este un element vital într-o bucătărie, fiind mai mult decât utilă, iar adevăratele gospodine știu asta deja. Cu ajutorul ei, mirosurile neplăcute și aburii dispar, iar riscul că nivelul de umiditate din bucătărie să crească este eliminat.

Însă, pentru a funcționa corect, hota trebuie igienizată în permanență. Iată cum poți face asta cu ajutorul unui truc inedit!

Curățarea hotei trebuie realizată în funcție de componentele din care este compusă aceasta, iar acest lucru se realizează diferit. Iată din ce este compusă hota: carcasa, filtre și alte accesorii (ventilator, becuri, geam de sticlă).

Curățarea părții de exterior nu durează mult, iar rezultatul va oferi bucătăriei un aspect îngrijit. Nu ai nevoie decât de-o lavetă și o soluție simplă, pe care te vom învăța cum s-o prepari, după cum urmează: Înainte de toate, deconectăm hotă și pregătim o găleată cu apă caldă. În această turnăm puțin oțet și câteva picături de zeamă de lămâie. Amestecăm bine totul și începem să frecăm hota cu un burete.

Dacă hotă are filtre, le scoatem și le înmuiem într-un lighean cu apă fierbinte și puțin detergent de vase. După ce curățăm bine toate componentele, ștergem din nou hotă cu o cârpă curată).

După ce toate componentele sunt curate și uscate, reasamblăm hotă și ne asigurăm că toate filtrele sunt bine fixate. Reconectăm hota la sursă de alimentare și verificăm dacă aceasta funcționează.

Pentru aceasta, veți avea nevoie de 100 gr de bicarbonat de sodiu, 100 ml de oțet la 2 litri de apă.

Mod de preparare:

Se adaugă toate ingredientele într-un recipient și se amestecă bine. După câteva secunde vei observă o reacție chimică care se produce din cauza bicarbonatului și a oțetului. Ulterior, toarnă lichidul într-un recipient cu pulverizator și folosește-l cu încredere.

Aplică soluția pe suprafața pe care dorești să o cureți și las-o să acționeze timp de 10-15 minute, după care freacă ușor cu un burete. Șterge murdăria cu ajutorul unei lavete/cârpe curate.

Citește și: Cum cureți corect plita pe gaz din sticlă ca să nu o zgârii

Preluat de la: csid.ro