amazon.jpg

Amazon intenționează să concedieze peste 18 000 de angajați, pe măsură ce perspectivele economice globale continuă să se înrăutățească. CEO-ul Andy Jassy precizează că mai multe echipe vor fi afectate, inclusiv departamentul de resurse umane și magazinele Amazon.

„Companiile care durează mult timp trec prin diferite faze. Evaluarea din acest an a fost mai dificilă, având în vedere economia incertă și faptul că am angajat rapid lucrători în ultimii câțiva ani”, a scris Andy Jassy într-un mesaj adresat angajaților.

Compania va începe să informeze personalul afectat din 18 ianuarie, a adăugat el.

Potrivit CNN, afacerea Amazon a crescut inițial în timpul pandemiei, deoarece consumatorii se bazau pe cumpărăturile online pentru aproape orice. Cu toate acestea, în acest an, compania se confruntă cu o inflație în creștere care a redus drastic cererea consumatorilor. În octombrie, acțiunile Amazon au scăzut cu aproximativ 50 %.

Pe fundalul crizei economice, mai multe companii recurg la reducerea numărului locurilor de muncă. Meta, părintele Facebook, a anunțat recent despre concedierea a 11 000 de angajați, cea mai mare din istoria companiei. Twitter a anunțat concedieri pe scară largă după ce Elon Musk a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari.

Preluat de la: diez.md