Depositphotos_169524002_S.jpg
Guvernul a aprobat în ședința de astăzi conceptul tehnic și regulamentul de organizare și funcționare a sistemului platformei online „e-Pescuit”, prin intermediul cărei amatorii de pescuit își vor putea obține permisele.

Scopul conceptului, care a fost aprobat de Ministerul Mediului împreună cu Agenția de Mediu, este digitalizarea procesului de depunere a solicitărilor pentru serviciile publice. Astfel, noua platformă va oferi mai multă accesibilitate, transparență, eficiență și rapiditate în obținerea permisului, serviciul fiind disponibil și în zilele de weekend.

Prin digitalizarea procesului de obținere a permisului se reduc riscurile de corupție și alte posibile erori umane. Alte avantaje se referă la reducerea costurilor, a timpului alocat pentru obținerea actului permisiv, dar și eliminarea birocrației etc. 

Doar în primul trimestru al anului 2019 au fost eliberate 10.038 de permise de pescuit de amator, sportiv și de agrement. Anterior, procedura de obținere a permisului necesita mai mult timp și resurse financiare, iar solicitanții erau nevoiți să se deplaseze la sediul Agenției de Mediu pentru a depune cererea.

Sursă foto: depositphotos.com

Preluat de la: diez.md