NDliNjc3N2MwNzdjMzcwOTE3YTZhOTBiYTVhMTMzMWY.thumb_.jpg
Autoritățile ruse i-au permis Iuliei Navalnîi, soția dizidentulului rus Aleksei Navalnîi, să îl viziteze în închisoarea în care acesta își execută pedeapsa. Ea a povestit pe contul de Instagram ce pachet a putut să introducă în penitenciar pentru vizita conjugală de trei zile.

Iulia Navalnîi a putut să petreacă trei zile cu soțul ei, opozantul regimului lui Vladimir Putin, în penitenciarul în care Aleksei Navalnîi execută pedeapsa pronunțată în februarie de instanța din Moscova. Gardienii i-au controlat amănunțit bagajele, pentru a nu introduce obiecte interzise, dar a reușit să îi ducă soțului borș și cireșe, transmite Gandul.ro.

„Gardienii inspectează cu grijă oala cu borș pentru a vedea dacă e un telefon înăuntru, taie o bucată de plăcintă la întâmplare, în căutare de heroină și miros toate băuturile, să nu aibă alcool, apoi te dezbracă și te percheziționează”, a scris ea într-o postare.

Iulia Navalnîi a descris penitenciarul, aflat în orașul Pokrov, la aproximativ 100 de kilometri de Moscova, despre care spune că are un aspect decent, asemănător unui hotel de două stele, cu câteva camere și o bucătărie cu picturi pe pereți.

<!–

–> <!–

–>

„Am avut trei zile fericite”, a scris Iulia Navalnîi, care le-a transmis tuturor urmăritorilor contului un mare „Salut!” din partea soțului.

Amintim că Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, fusese arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după ce ar fi fost otrăvit. El îl acuza pe președintele Vladimir Putin că a ordonat uciderea sa, aspect negat de Kremlin.

Preluat de la: diez.md