coronavirus-3.jpg
Autoritățile au confirmat vineri alte două cazuri de coronavirus în România. Primul – un bărbat de 51 de ani, din județul Olt, care a intrat în contact cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat cu COVID-19 după ce s-a întors din Italia. Al doilea – un bărbat de 40 de ani din Hunedoara.

„A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în țară din Italia (Bergamo). În cursul zilei de ieri, i-au fost recoltate probe după ce bărbatul a manifestat febră. Bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact”, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică din România.

În cursul după-amiezii a fost confirmat al optulea caz – un bărbat din Olt, potrivit digi24.ro.

„A fost confirmat pozitiv al optulea caz de infectare cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat de 51 ani din Olt, care a călătorit din Italia în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia. Bărbatul nu prezintă simptome specifice, se afla în izolare la domiciliu din 29 februarie și va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova”, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică din România.

Până pe data 6 martie, la nivel național al României au fost confirmate opt cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cei opt cetățeni care au contactat virusul, trei sunt declarați vindecați. Unul a fost externat, iar ceilalți doi rămân, momentan, sunt sub observație medicală în spital, conform deciziei medicilor din Timișoara.

Preluat de la: diez.md