1536644890784.png

Zilnic suntem inundați cu îndemnuri la mâncat sănătos și informații contradictorii despre ce anume înseamnă asta. La workshop-ul „Food for Thought” din cadrul activEco, vom învăța cum să cultivăm o relație cu hrana bazată pe simplitate, echilibru și încredere în sursele acesteia.

În cadrul celor trei zile de workshop, vom aborda mai multe aspecte ale unei alimentației sănătoase, începând din grădină și până ajunge în farfuria noastră. Vom vorbi despre cum poți să-ți crești propriile alimente, chiar și locuind la apartament, cum să alegi mâncarea pe care o cumperi, cum să o prepari cu dibăcie și cum să-i prelungești durata de viață ca să te bucuri de ea mai mult și să arunci mai puțin.

Acest ultim aspect este foarte important, în condițiile în care doar în Chișinău se aruncă zilnic peste 200 de kg de mâncare. Pentru a contribui la scăderea acestei cifre, vom învăța nu doar cum să conservăm alimentele și bucatele prin diverse căi naturale, ci și metode simple de a transforma deșeurile alimentare în compost, care va ajuta o nouă roadă să crească frumos.

Activitățile practice vor fi sarea și piperul „Food for Thought”, sub îndrumarea celor doi facilitatori și a experților invitați să împărtășeașcă pe diverse teme ale workshop-ului. Participanții care vor dori să lucreze mai departe pe temele workshop-ului vor primi susținerea unui mentor cu experiență pentru a-și implementa proiectul, precum și un mic buget de pornire din partea organizatorilor. Credem cu tărie că nu există idei mici, așa că orice inițiativă de proiect este încurajată, câtă vreme în ea se regăsesc tematica workshop-ului și valorile activEco.

Ce vei câștiga de pe urma workshop-ului „Food for Thought”:

– vei căpăta abilități practice în ce privește hrana, esențiale unui trai activ și sănătos;

– vei descoperi moduri accesibile de a te bucura de alimente produse local și natural, pe tot parcursul anului;

– vei învăța cum să adopți un stil de viață durabil, cu un impact minim asupra mediului;

– vei fi mai conectat la sistemul alimentar și vei căpăta o mai bună înțelegere a mecanismelor implicate;

– vei cunoaște oameni care-ți împărtășesc valorile, pasionați de producerea hranei în comunități;

– vei avea contact cu diverse organizații, grupuri și experți activi în acest domeniu, la care poți găsi resurse și oportunități valoroase.

Dacă-ți sună bine toate acestea și ai între 18-30 de ani, te așteptăm să aplici până pe 16 septembrie, prin completarea formularului disponibil aici.

Participarea este gratuită, iar cazarea și mesele (sănătoase) vor fi asigurate de organizatori. Pentru cei din afara Chișinăului se decontează costurile de transport.

Preluat de la: zugo.md