MCZoYXNoPWJmMmYyZjExMDlmODI1ZDE3ODQ1NTEzN2NkNTRmZWRm.thumb_.jpg
Aleksei Navalnîi își îndeamnă, din închisoare, suporterii să se mobilizeze înaintea alegerilor parlamentare din toamnă, după ce autoritățile au închis zeci de site-uri care au legătură cu opozantul rus.

Apropiații lui Navalnîi se așteaptă ca autoritățile să ia în colimator și site-ul dedicat votului Smart Voting, o strategie prin care sunt sprijiniți candidații cel mai bine plasați în sondaje pentru a-i învinge la alegeri pe politicienii susținuți de Kremlin. Această tactică a făcut ca partidul de guvernământ Rusia Unită să piardă o serie de locuri la alegerile locale recente, scrie The Moscow Times.

Într-un mesaj transmis din închisoare, Navalnîi și-a îndemnat suporterii să descarce aplicația Smart Voting, care le oferă și conținutul site-ului său, blocat luni de autorități.

„Ce experiment interesant”, a spus Navalnîi, referindu-se la la blocarea site-urilor de către Serviciul rus pentru Supravegherea Telecomunicaţiilor, Tehnologie Informaţională şi Mass-Media (Roskomnadzor). „Hai să participăm cu toții și să le tragem o mamă de bătaie Rusiei Unite, Kremlinului și Roskomnadzor-ului”.

<!–

–> <!–

–>

„Știți cum se spune, poți să scuipi pe oameni, dar ce te faci dacă toți oamenii scuipă pe tine?”, a mai transmis el pe conturile sale de pe rețelele sociale, care sunt administrate de echipa sa.

Unul dintre apropiații săi, Leonid Volkov, a spus că autoritatea de stat a încercat să blocheze și canalele de YouTube ale lui Navalnîi și ale câtorva apropiați.

În luna iunie, organizațiile lui Aleksei Navalnîi au fost catalogate drept „extremiste” printr-o decizie a instanței, ceea ce le interzice membrilor să participe la alegerile parlamentare de la toamnă.

Preluat de la: diez.md