avion.jpg
Compania Aeriană Air Moldova a anunțat că anulează mai multe zboruri pentru zilele de 4, 5 și 6 martie. Motivul – „deficiența de flotă”.

4 martie 2023: sunt anulate zborurile spre/din: Varșovia, Londra.
5 martie 2023: sunt anulate zborurile spre/din: Frankfurt, Dusseldorf, Istanbul, Roma, Bologna, Dublin, Tbilisi.
6 martie 2023: sunt anulate zborurile spre/din: Frankfurt, Milano, Tel Aviv, Varșovia.

Motivul invocat de Air Moldova pentru anularea curselor este deficiența de flotă: „Două dintre aeronave fiind indisponibile, a treia fiind la deservire tehnică planificată (obligatorie). Acestui fapt se datorează reorganizările orarului de zbor”.

Air Moldova îndeamnă pasagerii să apeleze pentru asistență și informații la call centr-ul companiei la nr de telefon: 022830830, care activează în aceste momente 24/24. Compania specifică faptul că liniile sunt suprasolicitate.


Citește și ce ar trebui să faci în cazul în care zborul tău a fost anulat sau reținut.


Amintim că Air Moldova a anulat mai multe zboruri din luna martie. Potrivit Air Moldova, motivul anulării curselor respective este reorganizarea orarului pentru luna martie. 

Pe data de 2 martie, mai multe zboruri ale Air Moldova din și spre Chișinău au fost anulate. Conform companiei, motivul anulărilor au fost dificultățile operaționale. Două aeronave din flota companiei aeriene au fost indisponibile pentru zbor.

Air Moldova a anulat și două zboruri care urmau să fie operate de compania în data de 3 martie.

De asemenea, pe data de 27 februarie, Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) a confirmat că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

Autoritatea a fost notificată printr-un e-mail despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune.

Preluat de la: diez.md