satia-spatiala-internationala.jpg
Google oferă posibilitatea să vizitezi Stația Spațială Internațională alegând turul virtual cu ajutorul tehnologiei Street View. Turul virtual oferă o perspectivă cu vizibilitate la 360 de grade din interiorul Stației Spațiale internaționale.

Turul virtual poate fi accesat AICI.

Aflată la o înălțime de 385 km deasupra Pământului, Stația Spațială Internațională a fost construită prin contribuția a 15 țări, inclusiv Rusia, și poate găzdui echipaje de până la 10 astronauți. Spre deosebire de misiunile spațiale din trecut, toți rezidenții aflați la bordul ISS au acces permanent la internet, pot urmări programele TV preferate și pot comunica oricând cu familia și prietenii. Deși pare înghesuită, ISS se desfășoară pe o suprafață comparabilă unui teren de fotbal și în prezent este cel mai mare obiect construit de om în afara planetei noastre. Socotind toate modulele și panourile solare atașate, ISS ar avea o greutate de aproximativ 460 de tone, dacă s-ar afla la sol.

Funcționând ca un laborator de cercetare aflat pe orbită, ISS a găzduit de-a lungul timpului numeroase experimente din medicină și alte studii care beneficiază de pe urma condițiilor de microgravitație și expunere moderată la radiație cosmică.

Proiectată inițial pentru o durată de viață de 15 ani, Stația Spațială Internațională a fost între timp recertificată cu o extensie pentru 26 de ani, pe care NASA speră să o extindă la 30 de ani (până în anul 2028).

Preluat de la: diez.md