1539000459907.jpg

Primul eveniment dedicat inovațiilor în agricultură, Agro Challenge Hackathon, se va desfășura în perioada 12-14 octombrie la Chișinău. Evenimentul va întruni tineri din agricultură și din sectorul IT pentru a elabora soluții avansate pentru simplificarea operațiunilor în diverse sectoare agricole sau rezolvarea unor probleme.

Inovațiile tehnologice ar putea fi elaborate pentru monitorizarea activităților agricole, cartografierea sectoarelor agricole, identificarea riscurilor și prognozarea unor acțiuni specifice.

Persoanele interesate pot formula idei originale care corespund următoarelor criterii:

– au la bază utilizarea tehnologiilor informaționale (site-uri web, aplicații mobile, etc.) 

– rezolvă o problemă din agricultură

– are un grad înalt de accesibilitate și sunt sustenabile în timp 

Pe parcursul celor 3 zile, tinerii vor fi asistați de experți din diferite domenii că management, IT, social media și altele, pentru dezvoltarea ideilor și formularea unor proiecte reale. Cele mai bune idei care au șanse de a deveni un proiect durabil și de succes vor fi primate. 

Proiectul inovator Agro Challenge este organizat de Generator Hub, Academia Tehnologii Informationale DNT cu sprijinul Proiectului Agricultura Performanta in Moldova, finanțat de USAID.

Evenimentul va începe pe 12 octombrie, la ora 16:00, și se va desfășura în incinta Generator Hub, bulevardul Ștefan cel Mare 202, Kentford bl. 2, etajul 4. Costurile de transport, alimentare și cazare a persoanelor din afara orașului Chișinău, sunt acoperite de către organizatori.

Persoanele interesate să participe la Agro Challenge Moldova, sunt invitate să înregistreze individual sau cu  echipa, iar formularul de înregistrare îl găsiți aici

Preluat de la: zugo.md