NDQwJmhhc2g9MjFmN2I0N2U4OTA5ZmFjNWUyZjc5ZTczZGE4N2I1ODk.thumb_.jpg
Din fericire, cel puțin când vine vorba de bannere, reclame agresive sau pop-up-uri care te agresează în fiecare secundă, acelea pot fi eliminate în cazul în care vrei să citești un articol sau o știre. Nici măcar nu trebuie să instalezi un program special pentru asta. Este suficient să utilizezi același browser preinstalat care a venit cu telefonul tău. Este vorba de Google Chrome pe Android sau Safari pe iPhone.

Pe iPhone, experiența de a citi un articol de pe internet fără reclame este intitulată Reader Mode sau Afișare Vizualizare Cititor. Intri în Safari și deschizi un material pe care vrei să-l citești. Nu contează cât este de lung sau de scurt. Scopul tău este să scapi de reclame, iar în acest sens, după ce s-a încărcat complet pagina web, apeși în stânga sus pe cele două litere AA din bara de adresă.

Acolo vei găsi un buton intitulat Show Reader View sau, dacă terminalul este în română, Afișare Vizualizare Cititor. Apeși pe el și, brusc, vei rămâne pe ecran doar cu articolul mult dorit. Tot din același meniu poți activa o temă cromatică, dacă vrei să citești textul cu un font alb pe un fond negru, de exemplu. Nu în ultimul rând, dacă ai o problemă cu ochii, poți mări sau mișcora dimensiunea scrisului. Când ai terminat lectura, tot din stânga sus, apasă pe Hide Reader View sau Ascunde Vizualizare Cititor, menționează Playtech.

Pe Android, sistemul este semnificativ mai complicat, dar rezultate sunt similare, deși nu ai acces la funcții adiționale precum schimbarea cromaticii sau a dimensiunii fontului. Funcția pe care ți-o dorești este intitulată Simplified View sau Afișare simplificată. Ca să ajungi la ea, trebuie să sapi un pic în setări.

Apeși pe cele trei bulinuțe din interfața browserului și intri la Setări sau Settings. Din noua fereastră, te interesează Accessibility sau Accesibilitate. Bifează Simplified View for Web Pages sau Afișare simplificată pentru pagini web. Modificările se aplică în timp real.

Revino în fereastra de navigare și accesează orice pagină web. În partea de jos fă un tap pe Show simplified view sau Afișare simplificată. Imediat, vei putea să-ți citești articolul fără niciun fel de reclame agresive sau bannere deranjante. Când ai terminat, întoarce-te în pagina web anterioară.

Preluat de la: diez.md