pixel.png

O arsură sau o eczemă pe piele poate transforma instant vacanţa de vară într-un coşmar. Problemele de piele pot fi prevenite prin simpla rutină zilnică şi atenţie pe care i-o putem oferi. Până atunci, iată care sunt cele mai frecvente afecţiuni ale pielii cu care ne putem confrunta în sezonul cald şi cum să trecem peste ele.

Acnee. Atunci când bacteriile şi uleiurile naturale ale pielii se amestecă, porii se înfundă. Dacă ai o piele predispusă la acnee, de cele mai multe ori există posibilitatea să te confrunţi şi cu erupţii. Ca metode de prevenţie, medicii dermatologi recomandă ca rutina de îngrijire a pielii să fie cât mai strictă. De exemplu, întotdeauna îndepărtează transpiraţia de pe faţă, fie cu ajutorul unui prosop curat, fie prin curăţarea ei cu produse adecvate, dar astfel încât să nu iriţi pielea. Mai mult, înainte de a le purta încă o dată, spală hainele transpirate, bentiţele, pălăriile sau chiar prosoapele. Cât despre produsele de curăţare, ideal este ca pe etichetă să specifice că nu conţin ulei şi nu înfundă porii.

Piele uscată, iritată. Când aerul de afară este cald, iar umiditatea este crescută, încă te poţi confrunta cu piele uscată şi iritată. Vinovaţi pentru asta sunt şi soarele, piscina şi aerul condiţionat. Dacă pielea ta trece prin astfel de situaţii, încearcă următoarele trucuri:

<!–

Formul de quiz

–>

  • Fă duş imediat ce ieşi din piscină folosind un gel de duş blând.
  • Aplică fotoprotecţia înainte de a ieşi din casă, folosind cel puţin SPF 30 şi un produs rezistent la apă.
  • Foloseşte un produs delicat de curăţare a pielii.
  • Fă duş sau baie cu apă călduţă, nu fierbinte.
  • După duş, foloseşte o loţiune de corp fără parfum.

Foliculită. Fiecare fir de păr care creşte pe corp iese printr-o deschizătură numită folicul. Atunci când aceştia se infectează, apare foliculita şi astfel pielea este mai sensibilă şi prezintă mâncărimi. Pentru a reduce riscul de apariţie a foliculitei vara aceasta, iată câţiva paşi pe care să-i urmezi.

  • Imediat după antrenament, schimbă echipamentul sportiv şi fă un duş.
  • Stai departe de piscinele cu apă caldă mai ales dacă nivelul clorului nu este unul corespunzător. Multe persoane se aleg cu foliculită din această cauză.
  • Poartă haine subţiri, fluide, care nu menţin căldura şi umiditatea.

Infecţii ale manichiurii şi pedichiurii. Desigur, o manichiură sau o pedichiură bine pusă la punct poate arpta fabulos, dar să nu uităm că ne putem expune germenilor care pot provoca infecţii. Nu spunem că ar trebui să renunţi la acest ritual de înfrumuseţare, ci doar că sunt necesare câteva metode de precauţie. În primul rând, nu te duce la salon cu câteva zile înainte de vacanţă, înainte de a te expune la soare, nisip, apa mării sau clorul din piscină. Aşteaptă măcar o săptămână.

Melasma. Expunerea la soare poate provoca pete maro pe piele, pe faţă, care pot fi destul de vizibile.

Iederă otrăvitoare, lemn de stejar, sumac. Toate acestea pot provoca mâncărimi severe din cauza substanţelor care se regăsesc în aceste plante şi care pot ajunge pe piele. Cel mai simplu şi eficient mod de a evita aceste iritaţii este să înveţi cum arată aceste plante pentru a le putea ocoli.

Alergiile solare. Poţi dezvolta urticarii chiar şi când stai în soare dacă:

  • Iei anumite medicamente
  • Ai o sensibilitate la soare
  • Te confrunţi cu reacţii ca erupţii sau piele roşie

Arsuri solare. Arsurile solare reprezintă un risc al apariţiei cancerului de piele. Una dintre modalităţile în care putem preveni arsurile solare este prin folosirea factorului de protecţie, ideal cu un indice ridicat. Şi, evident, să stăm cât mai puţin timp la soare.

Preluat de la: csid.ro