pixel.png

Cu siguranţă ai avut dimineţi în care te-ai uitat în oglindă, ţi-ai analizat tenul şi nu ţi-a plăcut deloc ce ai văzut. Porţii dilataţi ne dau bătăi mari de cap, mai ales atunci când nu ştim ce să le mai facem să-i stăpânim. Înainte de toate, trebuie să înţelegem cum funcţionează ei, de fapt.

Porii sunt mici deschizături ale pielii prin care se elimină transpiraţia şi sebumul şi, totodată, sunt conectaţi foliculilor de păr. Printre motivele pentru care porii se dilată se numără acneea, producţia crescută de sebum, care se întâlneşte în cazul tenului gras, deteriorarea pielii din cauza soarelui sau folosirea produselor cosmetice noncomedogenice.

Adina Halas a încercat de-a lungul timpului numeroase produse şi trucuri pentru rutina de frumuseţe, motiv pentru care, ori de câte ori are ocazia, le împărtăşeşte fanilor ei secretele pentru o piele perfectă. Aflată în izolare la domiciliu, vedeta a postat un video în care a vorbit despre câteva metode care ajută la diminuarea porilor dilataţi. Mai exact, este vorba de patru măşti care pot fi făcute cu produse pe care deja le avem în bucătărie.

<!–

Formul de quiz

–>

Masca cu iaurt

În fiecare seară, timp de o săptămână, întindeţi pe faţă puţin iaurt, cu ajutorul unei dischete demachiante, insistând pe zonele cu porii deschişi. După 20 de minute, îndepărtaţi-o cu apă călduţă şi aplicaţi produsele de îngrijire uzuale.

Comprese cu portocale

Se stoarce o portocală, iar sucul se aplică pe faţă tot cu o dischetă de bumbac. Se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi se clăteşte.

Scrub cu bicarbonat de sodiu

Faceţi o pastă dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi câteva picături de apă şi masaţi uşor faţa cu miscări blânde, în special în zona porilor dilataţi, timp de 30 de secunde – un minut. Se clăteşte apoi faţa şi se continuă îngrijirea cu cremele şi serurile potrivite tipului vostru de ten, recomandă Adina. Se face acest scrub în fiecare seară timp de o săptămână, iar apoi de 3 ori pe săptămână.

Mască pe bază de argilă

Amestecaţi un ou, puţină miere şi argilă cât să se lege compoziţia şi aplicaţi masca pe faţa curată. Se îndepărtează cu apă călduţă după 20 de minute. Se poate aplica săptămânal.

Preluat de la: csid.ro