diez-share-facebook.png
Actriţa americană Cynthia Nixon, star al serialului de televiziune de succes „Totul despre sex/ Sex and the City”, a anunţat că va candida la postul de guvernator al statului New York, transmite AFP.

„Iubesc New York-ul, dar oficialii noştri ne-au dezamăgit, suntem, în prezent, statul cu cele mai mari inegalităţi”, spune actriţa într-un videoclip publicat pe contul său de pe platforma online Twitter, potrivit mediafax.ro.

Luni, Cynthia Nixon a anunţat că va candida la postul de guvernator de New York, alegerile urmând să aibă loc pe 6 noiembrie.

Actriţa în vârstă de 51 de ani a explicat faptul că nu mai suportă „politicienii mai preocupaţi de titlurile din ziare şi de puterea lor decât de soarta” oamenilor.

Militantă pentru drepturile comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), Cynthia Nixon – premiată cu Emmy, în 2004, pentru rolul din serialul “Sex and the City” – este foarte implicată şi în cauza şcolilor publice şi şi-a exprimat regretul că “jumătate dintre copiii statului New York trăiesc sub limita sărăciei”. “Iubesc New York-ul şi nu mi-aş imagina să trăiesc în altă parte, dar lucrurile trebuie să se schimbe”, a mai spus Nixon.

Printre candidaţii favoriţi la postul de guvernator al statului New York se numără actualul guvernator democrat Andrew Cuomo, care deţine această funcţie din ianuarie 2011.

Dacă va fi aleasă, Nixon – care a militat împotriva politicilor administraţiei Donald Trump – va fi prima femeie guvernator al statului New York şi, totodată, primul guvernator care trăieşte în mod deschis ca persoană gay.

În prezent, doar opt dintre cei 50 de guvernatori ai statelor americane sunt femei.

Preluat de la: diez.md