pers-interzise.jpg
Ministerul rus de Externe a anunțat interdicția de a intra în țară pentru 100 de cetățeni canadieni, inclusiv oficiali, oameni de afaceri și persoane publice. Acest lucru a fost raportat pe site-ul ministerului.

Printre persoanele care au primit interdicție se numără actorul Jim Carrey și scriitoarea Margaret Atwood.

Potrivit autorităților ruse, aceste interdicții sunt puse ca răspuns la „practica continuă de a impune sancțiuni de către regimul prim-ministrului J. Trudeau împotriva conducerii ruse, politicienilor și parlamentarilor, reprezentanților mediului de afaceri, experților și jurnaliștilor, personalităților culturale, precum și oricărei persoane din Federația Rusă”.

Ministerul de Externe din Rusia a mai menționat că autoritățile canadiene sunt rusofobe și că în lista interdicțiilor puse de Rusia se regăsesc mai multe persoane care sunt direct implicate în formarea unui curs agresiv anti-rus. Lista celor 100 de persoane a fost publicată pe site-ul Ministerului de Externe din Rusia.

Amintim că de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Canada a anunțat mai multe sancțiuni pentru persoane din anturajul lui Putin. Printre acestea se regăsesc foști și actuali înalți oficiali guvernamentali, oligarhi și susținători ai conducerii ruse. 

Preluat de la: diez.md