somon-1.jpg

Deja știm că acizii grași de tip Omega3 sunt esențiali pentru sănătatea inimii, sănătatea creierului și a pielii. Dar, aceștia sunt vitali și pentru a sprijini dezvoltarea sănătoasă a creierului fătului și pentru a reduce probabilitatea unei nașteri premature.

Potrivit specialiștilor, cantitatea minimă recomandată de omega-3 pentru femei este de aproximativ 250 de miligrame de EPA și DHA combinate pe zi (pentru referință, majoritatea adulților consumă, în medie, doar 86 de miligrame pe zi).

O analiză din 2022 a constatat că acizii de tip Omega3 sunt eficienți în reducerea severității simptomelor sindromului premenstrual. În plus, cercetătorii unui studiu din 2013 au descoperit că suplimentarea cu 2 grame pe zi de EPA și DHA a atenuat semnificativ simptomele de depresie, anxietate, nervozitate, balonare și probleme de concentrare după 45 de zile.

Mai mult, ultimele studii în direcția această au arătat că aportul mai mare de omega-3 este asociat cu rate mai mari de concepție.

Citește și: Suplimentele de Omega3: cum le alegem?

Conform noilor ghiduri de practică clinică pentru Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie Maternal-Fetal Medicine afirmă că, în plus față de cele 250 de miligrame pe zi de EPA și DHA combinate zilnic, femeile însărcinate au nevoie de 100-200 de miligrame de DHA în mod specific.

Cum să introduci grăsimi de tip Omega3 în dieta ta? Îți poți crește oricând aportul de Omega3 prin alimentație. Mănâncă mai des somon, sardine sau hamsii. Somonul sălbatic este cel recomandat în special.

Dacă dorești să suplimentezi, poți alege oricând pilulele din farmacii. Sunt recomandate chiar dacă iei un complex de vitamine pentru sarcină.

Citește și: Alimentul miraculos care conține de 10 ori mai mult Omega3 decât somonul. Se găsește în orice supermarket, dar românii îl ignoră

FOTO: Shutterstock, SURSA: MondBodyGreen

Preluat de la: csid.ro