BeFunky-collage-10.jpg

Dinu Garbuz este un tânăr originar din Chișinău, iar de mai bine de cinci ani s-a stabilit la Brașov. El s-a licențiat în informatică și a studiat Tehnologii moderne în ingineria sistemelor software în cadrul programului de masterat studiat la Universitatea Transilvania din Brașov. În perioada studenției, Dinu nu s-a limitat doar la voluntariat și laboratoarele din cadrul facultății. Fiind pasionat de călătorii, tânărul a vizitat 15 orașe din afara României, unde a reușit să se familiarizeze cu cultura și tradițiile altor popoare. Vă invit să-l cunoașteți.

Dinu iubește să călătorească, îi place sportul și are o slăbiciune aparte pentru snowboarding. În timpul studenției, tânărul a reușit să viziteze 15 orașe din afara României, unde a cunoscut cultura și specificul altor popoare. Curios este faptul că majoritatea călătoriilor pe care le-a făcut Dinu au fost în cadrul activităților de voluntariat. Iată unde a reușit să ajungă tânărul.

# Istanbul, Turcia

# Amsterdam, Rotterdam și Haga, Țările de Jos

# Budapesta, Ungaria

# Stockholm, Uppsala și Malmö, Suedia

# Roma, Italia

# Viena, Austria

# Niš, Serbia

# Madrid, Barcelona, Spania

# Bruxelles, Belgia

# Bansko, Bulgaria

De asemenea, el a mai vizitat Germania și Franța. Dinu spune că reușește să îmbine jobul cu călătoriile datorită programului flexibil pe care îl are. „Am avut noroc cu locul de muncă. Suntem destul de flexibili și colegii sunt foarte înțelegători. Ești liber să îți iei concediu când dorești și apreciez foarte mult asta. Sincer, cred ca mă influențează pozitiv. După fiecare călătorie revin cu forțe noi și sunt mult mai productiv.”
Dinu lucrează în domeniul IT. El este backend developer la Luxoft de doi ani. E un job remote full-time, fapt care îl avantajează, deoarece sediul este la București, și nu ar fi schimbat Brașovul pe capitala României.

Una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-a avut tânărul în timpul călătoriilor sale a fost în Franța, când a participat la un curs despre vinuri.

Dinu a călătorit foarte mult datorită proiectelor de voluntariat în cadrul cărora s-a implicat. „În calitate de membru al mai multor asociații studențești, am participat la evenimente din alte țări din Europa. Acest tip de călătorii sunt destul de rentabile din punct de vedere financiar. Pe lângă city-break, am participat la foarte multe activități împreună cu alți studenți din diferite țări.”

De asemenea, tânărul, având mulți prieteni sau foști colegi de liceu în țări precum Franța, Spania, Țările de Jos, Belgia sau Suedia, a reușit să-și organizeze unele escapade împreună cu ei: „Mulți dintre ei reușeau să mă ajute cu cazarea, deci am evitat în unele cazuri costul pentru hotel sau Airbnb, ceea ce înseamnă foarte mult pentru un student”.

Dinu mi-a împărtășit câteva dintre trucurile la care recurge de fiecare dată când călătorește pentru a beneficia de cele mai bune oferte. Iată care sunt ele.

„# Este important să cumperi biletele din timp. Eu, pentru a găsi cele mai bune zboruri, folosesc kiwi.com, iar biletele le cumpăr direct de la compania aeriană.

# Prefer companiile low cost. Un exemplu bun este Wizz Air.

# Recomand să vă faceți membership la companiile aeriene. Din patru zboruri (două călătorii) ești deja în avantaj.

# Uneori caut bilete de zbor în orașele din apropiere, deoarece sunt mai ieftine. Pentru a ajunge la orașul destinație, apelez la FlexiBus, o companie de transport cu prețuri foarte bune.

# Pentru cazare recomand Airbnb sau Booking. Evident că este mult mai rentabil să călătoriți în grup.”

După cum spuneam la începutul articolului, Dinu a călătorit foarte mult datorită activităților de voluntariat. În timpul studenției la Facultatea de Matematică și Informatică, el a fost voluntar în cadrul a trei echipe de voluntari din Brașov. „Am fost voluntar la BEST, AIESEC și ATB Brașov. În cadrul fiecăreia dintre aceste asociații am reușit să cunosc oameni superbi, să am experiențe și amintiri unice.”

El afirmă că voluntariatul i-a oferit mai mult decât oportunitatea de a călători și de a se implica în viața comunitară. De aceea, recomandă și altor tineri veniți la studii în România să se implice în activități de voluntariat, să socializeze cu semenii și să se dezvolte prin intermediul implicării civice.

Preluat de la: diez.md