gustar1.jpg
Între 18 și 20 august, în amfiteatrul natural din rezervația Orheiul Vechi, are loc Gustar Music Festival, cel mai renumit festival multicultural din Republica Moldova. Gustar va reuni zeci de artiști de top din țări diferite.

Line-up-ul festivalului va cuprinde aproximativ 40 de trupe din Republica Moldova, România, Ucraina, Serbia, Georgia și alte țări.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul celor trei zile de festival:
# vei asculta muzică live;
# vei admira expoziția de artă populară și meșteșuguri la Tasting Moldovan Traditional Shop;
# vei avea posibilitatea de a participa la ateliere și cursuri de măiestrie;
# vei practica sportul și îndeletniciri tradiționale.


Sursă: BUZU

„Pentru ediția din acest an pregătim un concept teritorial renovat, accentuând armonios magia și măreția Orheiului Vechi. Vom prezenta o producție tehnică inedită, care va include două scene dotate cu echipamente scenotehnice de ultimă generație. Ne dorim să extindem și infrastructura festivalului cu intenția de a simți atmosfera uimitoare a rezervației Orheiul Vechi, desigur cu respectarea patrimoniul său natural, istoric și cultural. Ca în fiecare an, suntem atenţi la selecţia artiştilor, astfel încât participanții festivalului să aibă șansa de a descoperi nume noi, dar și genuri muzicale diferite”, a precizat cofondatorul și producătorul general al festivalului, Vlad Costondoi.

De asemenea, în cadrul festivalului, vei avea ocazia să vizitezi mănăstirile străvechi, care au fost sculptate în stâncă în secolele XIII-XIV. Ca opțiuni de cazare va fi campingul panoramic, unde te vei putea relaxa în natură, pentru o minivacanță de sfârșit de vară.


Sursă: SVET photography

La Festivalul Gustar vei putea gusta din bucătăria moldovenească, balcanică și cea europeană, combinând influența diferitor națiuni și culturi – de la plăcinte tradiționale până la condimente și sosuri exotice. Vor fi și vinuri moldovenești, dar și o varietate de brânzeturi.

În anul 2017, și echipa #diez a participat la acest festival. Cum s-au distrat echipa #diez și prietenii descoperiți în acest articol.


Gustar Music Festival este organizat de Sens Music în parteneriat cu Rezervatia Cultural Naturală Orheiul Vechi. Festivalul a fost inaugurat în anul 2010 pentru a promova cultura și turismul moldovenesc. De atunci, festivalul a atras mii de vizitatori din Republica Moldova și de peste hotare, precum și vedete internaționale. Printre invitații festivalului s-au numărat artiști precum Goran Bregovic, Lou Bega, N.O.H.A., Zdob si Zdub și mulți alții.

Preluat de la: diez.md