1489585914216.jpg

Pasiunea pentru psihologie a determinat-o să se specializeze în sexologie. Natalia Pavalachi este originară din Republica Moldova, iar de 10 ani locuiește și activează sexolog clinician în orașul Lausanne din Elveția. Curajul de a face schimbări și perseverența sunt două atribute care o caraterizează pe Natalia.

Chiar dacă a făcut masteratul în drept umanitar la Geneva și un stagiu practic la Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului, femeia a înțeles că dreptul nu este domeniul în care vrea să lucreze. Înainte de a veni în Elveția, Natalia a absolvit facultatea de psihologie în Franța, de care era pasionată, motiv pentru care a decis să se specializeze în sexologie. În Elveția a obținut Certificatul de Studii Avansate în Sexologie la universitatea din Geneva, a lucrat trei ani sexolog-asistent la un cabinet medical, iar de doi ani și-a deschis un centru medical și este liber-profesionist în sexologie clinică, notează ZUGO cu referire la moldnova.eu.

În fiecare zi, aceasta consultă femei, bărbați și cupluri care se adresează cu diverse dificultăți, precum probleme de erecție, de ejaculare rapidă, imposibilitatea de a avea orgasme, dorință sexuală scăzută sau absența ei, etc.

Moldoveanca lucrează cu pasiune, iar în profesia sa nu e loc de plictiseală. Aceasta ajută oamenii să ajungă la o viață sexuală și relațională împlinită.

Femeia își dorește să împărtășească cunoștințele acumulate în domeniul sexologiei prin consilierea oamenilor din Moldova.

Natalia a explicat de ce dispare dorința sexuală la bărbați și femei.

 „Un bărbat care nu are dorință de a face dragoste, totuși, e un tabu în societatea noastră”, susține aceasta.

Principalele probleme cu care se confruntă femeile sunt:

„Ele au dureri în timpul raportului sexual sau o lubrifiere slabă care denotă faptul că femeia nu a ajuns la un nivel de excitare suficient înaintea penetrării. Imposibilitatea de a ajunge la orgasm – din cauza că multe femei nu-și cunosc bine corpul sau nu au erotizat suficient propriul corp. Un alt factor important este incapacitatea de a „trăi momentul”, de a lăsa toate grijile și stresurile într-o parte și a primi plăcere de la relația sexuală. Multe femei sunt într-o relație conflictuală cu corpul lor. E un fenomen universal. Ele sunt specialiste de a se vedea grase, urâte și necompetente, iar asta joacă un rol nefast în viața sexuală a femeilor. Eu le ajut să-și dezvolte feminitatea și capacitatea de a se considera frumoase”, a relatat Natalia Pavalachi.

Iată câteva sfaturi de la sexologul Natalia Pavalachi.

Căsniciile fericite se bazează pe dragoste, prietenie și sexualitate, iar lipsa dorinței sexuale este un simptom al unei vieți de cuplu disfuncționale. În sexualitate nu există norme, iar dacă simțiți că această dorință a slăbit considerabil și unul sau ambii parteneri suferă – trebuie să mergeți la un medic sexolog clinician.

Cheia unei relații sănătoase o reprezintă comunicarea care nu înseamnă doar exprimarea unui sentiment. Trebuie să evităm frica și sentimentul de sfială provocat de anumite moravuri care mai persistă în societatea noastră.

Cuplurilor care se iubesc și încearcă diferite poziții nu au complexe li se deschis noi posibilități în viața intimă. De ce oamenii pot să se organizeze pentru a face mâncare, pentru a se ocupa de casă, copii, serviciu, dar e problematic să-și coordoneze o viață sexuală interesantă?

Cele mai multe dificultăți între parteneri încep de la conflicte care n-au fost rezolvate, cuvinte ofensatoare spune la supărare, neînțelegri, stres, probleme de personalitate, dar și lipsa educației sexuale și necunoaștere.

Preluat de la: Zugo.md