Screenshot-.jpeg
Sâmbătă, 11 februarie, a fost selectată melodia care va reprezenta România la Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool. Publicul a votat pentru Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”.

Potrivit digi24, Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)” a câştigat Finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2023, organizată de TVR. Tânărul este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Acesta a obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică.

La selecția națională din România au fost exprimate telefonic și online peste 36 500 de voturi.

Pe următoarele două locuri s-au clasat Andreea D Folclor Orchestra cu piesa „Periniţa mea” – 4 845 de voturi şi Andrei Duţu cu piesa „Statues” – 4 302 voturi.


Sursă: eurovisionworld.com

Spre deosebire de Selecția Națională 2022, unde votul juriului a ponderat 83 % din decizie, în acest an, doar publicul a decis cine ar trebui să zboare la Liverpool și să cânte pentru România.


Pe 28 ianuarie, în Republica Moldova, s-a desfășurat etapa audierilor live ale pieselor muzicale admise în concursul pentru selecția națională Eurovision Song Contest 2023.

30 de participanți și-au interpretat piesele înaintate în concurs. Primii 10 artiști care au acumulat cel mai mare punctaj au trecut în Etapa Finală din 4 martie.

Juriul specializat a fost format din:
Violeta Julea, interpretă, dirijoare de cor;
Ion Chiorpec, șef „Radio Moldova Muzical”;
Vasile Advahov, conducător artistic al orchestrei fraților Advahov, Artist al Poporului;
Liviu Știrbu, compozitor, Artist al Poporului;
Crudu Daniela, jurnalistă „Moldova 1”.

Preluat de la: diez.md