facebook-history-mark-zuckerberg.jpg
Potrivit Biziday, căderea tuturor platformelor deținute de Facebook a fost cauzată de reconfigurarea unui server care coordonează comunicațiile între centrele de date ale companiei.

Deși întreruperile nu sunt ceva neobișnuit în cazul platformelor de socializare, nefuncționarea unor atât de multe instrumente de comunicații în același timp nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii ani. Ultima întrerupere semnificativă a Facebook, dar nu și a celorlalte platforme pe care le deține, a avut loc în 2019, când o eroare tehnică a afectat site-ul timp de 24 de ore.

În acest sens, Biziday mai spune că, de această dată n-au funcționat nici măcar instrumentele și comunicațiile interne ale companiei, ceea ce a făcut și mai dificilă repararea platformelor.

Ulterior, Facebook a comunicat că problema a venit de o reconfigurare a infrastructurii sale de internet care coordonează traficul între centrele sale de date. Aceasta a întrerupt comunicațiile și a intrat în cascadă către alte centre de date, oprind toate serviciile Facebook.

<!–

–> <!–

–>

În cele din urmă o echipă a reușit să reseteze serverele dintr-un centru de date din Santa Clara, California, iar serviciile platformelor au revenit treptat la normal.

Twitter a devenit principala platformă de comunicații și socializare la nivel mondial, Twitter însăși postând pe Twitter un mesaj ironic: „Bună ziua, literalmente tuturor!”

Amintim că, averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu aproape 7 miliarde de dolari în câteva ore, miliardarul coborând o poziție în clasamentul celor mai bogați oameni, întocmit de Bloomberg, pe locul cinci, după Bill Gates. Căderea vine după acuzațiile unei avertizoare de integritate și blocarea timp de mai bine de șase ore a celor trei mari platforme deținute de Facebook.

Preluat de la: diez.md