russi.jpg
Russi Taylor, o actriţă care timp de peste trei decenii a dat voce desene animate Minnie Mouse, a murit vineri la vârsta de 75 de ani, a anunţat sâmbătă preşedintele companiei Walt Disney Co., Bob Iger, potrivit agenţiei de ştiri The Associated Press.

Actriţa a decedat la Glendale, California, din cauze neprecizate, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Disney.

Taylor a fost căsătorită cu actorul Wayne Allwine, care din 1991 şi până la moartea sa, în 2009, a reprezentat vocea personajului Mickey Mouse, scrie mediafax.ro.

Născută la Cambridge, Massachusetts, Taylor a devenit vocea oficială a personajului Minnie Mouse în anul 1986, fiind selectată dintre peste 200 de candidaţi care au participat la audiţii.

“Minnie Mouse şi-a pierdut vocea cu trecerea în nefiinţă a lui Russi Taylor,” a transmis Iger. “Pentru peste 30 de ani, Minnie şi Russi au lucrat împreună pentru a distra milioane de oameni din întreaga lume – un parteneriat în urma căruia Minnie a devenit un simbol global şi Russi o Legendă Disney”, a completat preşedintele companiei Walt Disney Co.

Preluat de la: diez.md