0d0c7b28-60e482cec4cd1-60e4b5737ac69.jpeg
După studierea arborelui genealogic al familiei maestrului renascentist Leonardo Da Vinci, cercetători italieni specialiști în genealogie au identificat 14 descendenși ai marelui artist, transmite marți DPA, relatează AGERPRES.

Cercetarea lor este „o sinteză a unor cercetări ce s-au extins pe mai multe decenii, ce aveau obiectivul de a reconstitui arborele genealogic complet și la zi al familiei Da Vinci”, conform unui material publicat în jurnalul Human Evolution.

Experții Alessandro Vezzosi și Agnese Sabato au anunțat că au documentat 21 de generații din familia lui Leonardo Da Vinci.

În studiul lor, cercetătorii au și intervievat descendenți din familia extinsă a maestrului renascentist, dintre care unii sunt funcționari, iar alții sunt oțelari și meșteșugari, pensionați sau încă activi.

<!–

–> <!–

–>

Genealogii au identificat câteva familii pe diferite ramuri ale arborelui genealogic al lui Leonardo.

Potrivit The Guardian, istoria completă documentată genealogic a familiei Da Vinci se întinde în prezent pe aproape 7 secole. În lucrarea lor, cercetătorii au examinat linia de descendență paternă pornind de la Michele, un strămoș al lui Leonardo care s-a născut în secolul XIII și apoi au fost identificate liniile de descendență din Michele până la tatăl lui Leonardo, Piero Frosino și apoi de la Leonardo (născut în 1452) până în ziua de azi – o perioadă de 690 de ani.

De asemenea, au fost folosite documente care atestă alte patru ramuri ale arborelui genealogic ce pornesc de la Domenico, fratele lui Leonardo.

Leonardo Da Vinci a avut cel puțin 22 de frați vitregi, dar nu a avut copii la rândul său, conform cercetătorilor.

Preluat de la: diez.md