Nici în luna aprilie nu te-am lăsat fără oportunități. Dacă ești elev(ă) și cauți alte proiecte extracurriculare la care să participi, atunci acest material este pentru tine. Poți câștiga chiar și premii datorită concursurilor de creație sau un grant în cazul în care faci parte dintr-un consiliu al elevilor. Îți sugerăm să completezi formularul de înregistrare cât mai curând!
Pentru a participa, redactează un eseu pornind de la una dintre următoarele afirmații:
# „Sub privirea celuilalt mă trezesc pe mine însumi ca încremenit în mijlocul lumii”;
# „Pe cei ce se aseamănă mai mult, iluzia îi minte mai frumos; căci cea mai dificilă de trecut este prăpastia cea mai îngustă”;
# „Un tablou ce-și îndeplinește funcția nu este, în primul rând, ceea ce văd, ci ceva în funcție de care și cu ajutorul căruia văd”.
În acest material vezi care sunt condițiile pentru înregistrare și premiile destinate câștigătorilor.
Termen-limită – 8 aprilie.
Sunt eligibili pentru participare elevii cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani. Pentru a te înscrie, trebuie să realizezi un videoclip despre un monument istoric. Important este ca monumentul să fie situat fie în cartierul în care locuiești, fie în cel în care îți faci studiile.
În acest articol vezi care sunt criteriile de realizare a videoclipului, premiile pentru câștigători și regulamentul integral al concursului.
Termen-limită – 10 aprilie.
Faci parte dintr-un consiliu al elevilor dintr-o școală din capitală și ai o idee ingenioasă de proiect? Acum ai ocazia, alături de echipa ta, să participi la acest program. Vor fi susținute inițiativele legate de:
# dezvoltarea organelor de autoguvernanță;
# participarea activă la viața comunității și democrație;
# promovarea unui stil de viață sănătos;
# dezvoltarea personală a tinerilor și formarea unor deprinderi pozitive.
În acest material poți vedea care este bugetul total al proiectului, criteriile de eligibilitate și etapele programului.
Termen-limită – 11 aprilie.
Competiția este destinată elevilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani din școlile generale, gimnazii, licee, școlile de arte, centre de excelență și colegii de arte din toată țara. Lucrările pot fi efectuate în diverse tehnici (ulei, acuarelă, guașă, tuș, creion, pastel, tehnică mixtă, batik, colaj, tapiserie) sau în compoziții volumetrice (ceramică, sculptură, papier mache, sârmă, ață).
Aici poți vedea criteriile de realizare a lucrărilor și etapele concursului.
Termen-limită – 25 aprilie.
Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.
Preluat de la: diez.md