Uscarea rufelor iarna poate fi o adevărată provocare. Deși mulți dintre noi preferă să le pună pe un suport sau într-un uscător electric, uneori chiar și atunci rufele pot prinde un miros neplăcut de mucegai sau umiditate.
În sezonul rece, când umiditatea din aer este mai mare și temperatura scăzută, rufele se usucă mult mai greu, iar acest lucru favorizează dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a usca corect rufele iarna și a preveni mirosurile neplăcute:
În primul rând, locul în care usuci rufele este extrem de important. Chiar și în interior, trebuie să ai grijă să alegi o zonă bine ventilată.
Citește și: Cum usuci rufele mai repede la apartament, în timpul iernii. Nu faci umezeală în locuință
Dacă ai un uscător electric, acesta poate fi o soluție rapidă și eficientă pentru uscatul rufelor iarna. Uscătoarele moderne sunt concepute pentru a extrage umiditatea din haine fără a le lăsa cu mirosuri neplăcute.
Pentru a preveni mirosurile neplăcute, este important să folosești detergentul potrivit și să adaugi câteva ingrediente suplimentare pentru o uscare mai eficientă.
Dacă este o zi mai caldă și nu este prea umed, poți să încerci să usuci rufele afară, pe balcon sau într-o zonă unde există un flux bun de aer. Chiar și iarna, aerul proaspăt poate ajuta rufele să se usuce mai repede și să rămână fără mirosuri neplăcute. Evita însă să le lași afară prea mult dacă este prea frig sau dacă există multă umezeală, pentru că acestea se vor umezi din nou.
ALT PONT SUMPLIMENTAR: Nu supraîncărca mașina de spălat!
Atunci când mașina de spălat este supraîncărcată, rufele nu vor fi curățate și clătite corect, iar umiditatea va rămâne prinsă în fibrele hainelor. Acest lucru poate duce la dezvoltarea unui miros neplăcut pe parcursul uscării.
Sursă foto: Shutterstock.
Preluat de la: csid.ro