436360998_438620898663104_3177304935244019309_n.jpg

În fiecare zi, în toată țara se desfășoară o multitudine de evenimente interesante la care poți participa. Mai jos îți prezentăm câteva dintre cele programate pentru perioada 9-15 decembrie.

„Mă vezi?” este un eveniment organizat în cadrul campaniei „16 Zile de Activism împotriva Violenței față de Femei și Fete”, care pune în lumină realitățile violenței în bază de gen și necesitatea unei acțiuni comune pentru a preveni și combate acest fenomen.

Evenimentul va include:
# expoziția de sculpturi „Mă vezi?” – o experiență artistică puternică ce prezintă istorii reale ale femeilor supraviețuitoare;
# discuții inspiraționale cu lideri și experți din domeniile educației, justiției, protecției sociale și sectorului privat;
# prezentarea istoriilor reale ale supraviețuitoarelor – un apel emoționant la solidaritate și implicare;
# networking cu actori-cheie în lupta împotriva violenței în bază de gen.

Acesta se va desfășura pe 9 decembrie, începând cu ora 10.00, la Mediacor.

Aici găsești mai multe detalii.

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale organizează un quiz în domeniul drepturilor omului. Concursul face parte din Festivalul Drepturilor Omului, un eveniment organizat sub egida Oficiului Avocatului Poporului și Consiliului pentru Egalitate.

Participanții vor juca șapte runde, a câte șapte întrebări și o întrebare finală. Răspunsurile vor fi oferite în format scris după finalizarea fiecărei runde. Jocul se va desfășura în limba română, cu traducere simultană în limbile engleză și rusă.

Jocul intelectual se va desfășura miercuri, 11 decembrie, începând cu ora 14.00, la Palatul Republicii.

Aici găsești mai multe detalii.

Ești pasionat de sustenabilitate și știi cum să utilizezi la maxim deșeurile? Vino la Festivalul Reciclării Creative și demonstrează-ți dibăcia. Vei fi implicat(ă) în masterclassuri, concursuri și discuții eco, care îți vor arăta cum reciclarea poate deveni o adevărată formă de artă.

Potrivit organizatorilor, festivalul este un spațiu pentru schimb de idei și colaborare între liceeni, studenți și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Activitatea va avea loc pe 11 decembrie, începând cu ora 10.30, la StudentHUB, blocul B, ASEM.

Aici găsești mai multe detalii.

Mulți își amintesc cu drag de poveștile din copilărie, ascultate la gramofon sau citite de către cei apropiați. Una dintre ele este „Spărgătorul de nuci”, scrisă de Ernst Hoffmann.

Povestea este deopotrivă emoționantă și înspăimântătoare, ciudată și comică, drăguță și în același timp nu, fiind încă discutabil pentru cine a scris-o autorul – copii sau adulți?

Evenimentul se va desfășura pe 12 decembrie, începând cu ora 18.30, la Teatrul Dramatic „A.P. Cehov”.

Aici găsești mai multe detalii.

Centrul Sigmoid organizează un nou workshop pentru tinerii interesați de data governance. Dacă îți dorești să înveți cum să utilizezi inteligența artificială și cum să integrezi eficient datele în organizația ta, atunci nu ezita să participi. În cadrul atelierului, vei putea interacționa cu experta Irina Buzu.

Workshop Pandora’s Box: AI in Data Governance va explora sprijinul oferit de inteligența artificială pentru transparența și securitatea datelor. 

Evenimentul se va desfășura joi, 12 decembrie, începând cu ora 18.30, la Orange Digital Center.

Aici găsești mai multe detalii.

O nouă întâlnire cu jurnaliști de război în cadrul seriei „Reportaje de pe linia frontului”. De această dată, invitat este celebrul fotograf de război, jurnalist și regizor ucrainean Evgenii Maloletka. El este deținător a două premii Pulitzer și a premiului World Press Photo of the Year, coautor al filmului documentar „20 de zile în Mariupol”, distins în martie current cu Premiul Oscar.

Proiectul a fost lansat în luna noiembrie curent. Primul invitat a fost corespondentul Radio Europa Liberă din Ucraina, Roman Pahulich – primul jurnalist de război care a relatat după eliberarea Insulei Șerpilor, ocupată de forțele ruse, dar și după incursiunea Ucrainei în regiunea rusească Kursk.

Întrunirea va avea loc pe 13 decembrie, ora 14.30, la ARTCOR.

Aici găsești mai multe detalii.

Persoanele pasionate de artă sunt invitate la vernisajul expoziției în cadrul căreia vor fi prezentate lucrările artiștilor: Alex Bodea, Șerban Savu, Mark Verlan, Dmitri Șibaev, Sorin Câmpan, Mircea But, Victor Guțu, Diana Cepleanu, Lică Sainciuc, Victor Ciobanu, Gheorghe Ilea, Andrei Câmpan, Victoria Sadovnic, Dumitru Fanfarov, Valentina Rusu Ciobanu.

Expoziția va fi deschisă în perioada 13 decembrie 2024  – 26 ianuarie 2025.

Evenimentul va avea loc vineri, 13 decembrie, începând cu ora 18:00, în incinta Galeriei Lutnița.

Aici găsești mai multe detalii.

Trăiește spiritul sărbătorilor de iarnă alături de Teatrul Național „Eugène Ionesco”! Pe parcursul lunii decembrie, actorii vă vor prezenta spectacolul „Povestea de Crăciun”, o adaptare a capodoperei lui Charles Dickens, în regia lui Sergiu Chiriac.

Într-o succesiune feerică de tablouri, grație jocurilor de lumini și unei scenografii ieșite din comun, vei urmări povestea lui Ebenezer Scrooge, un om pe cât de bogat, pe atât de zgârcit și insensibil, care își revede întreaga viață cu alți ochi după ce se întâlnește cu spiritele Crăciunului. 

Piesa de teatru se va desfășura pe 14 și 15 decembrie, la ora 18.30 și, respectiv, 17.30.

Aici găsești mai multe detalii.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md